Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szemtanúkat, nyomravezetőket keresünk!
2007.01.22.

Alapítványunkhoz gyakran kerülnek be balesetes, sérült vagy megkínzott kutyák és időről-időre megpróbáljuk kideríteni, mi történhetett velük, ki a felelős értük.
A mostani hétvége sem volt ez alól kivétel; 24 óra leforgása alatt nem csak altatásra ítélt vagy hontalan kutyák, de rajtuk kívül három, súlyosan sérült, sokkos állat is került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába.


Az egyik kutyát az állatorvos szerint szándékos emberi beavatkozás nyomorította meg. Az állat herezacskóit felvágták, heréi szó szerint ki voltak fordulva. Sokkosan feküdt az út szélén saját vérében a XVII. kerületi Péceli úton, a régi piactérnél, amikor az alapítvány állatmentője vasárnap (január 21-én) délelőtt 10 körül felvette és kórházba szállította őt.
Kérjük, hogy aki bármit tud a fiatal, fekete, keverék kan kutyáról, esetleg ismeri eredeti gazdáját, vagy a környéken látta/hallotta, ahogy az állatot bántalmazták, jelentkezzen a 06-30/221-12-99-es számon vagy az info kukac noeallatotthon.hu e-mail címen! Természetesen az esetleges szemtanúknak, nyomravezetőknek teljes anonimitást biztosítunk!
Alapítványunk munkatársai nem tartják kizártnak, hogy a kutya egy tüzelő szuka után bemászott valamelyik kertbe, és a feldühödött gazda "bosszúból" szó szerint ki akarta herélni őt - sok hasonló példa volt már erre korábban. Hazánkban a hatályos jogszabályok értelmében az állaton bármilyen műtéti beavatkozást csak szakember végezhet, így egy esetleges heréléshez is állatorvos és természetesen teljes altatás szükséges.
Ha valaki szándékosan bántalmazta a kutyát, arra nem csak pénzbírság vagy közmunka, de akár börtönbüntetés is várhat, hiszen hazánkban az állatkínzás bűncselekmény, ami akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A Krampusznak elnevezett kutyát a mai napon megműtötték, sebeit összevarrták és keddtől kórházépületünkben lábadozik majd.


Az alapítványhoz a hétvégén még két, súlyosan sérült eb került; mindkettő feltehetően cserbenhagyásos gázolás áldozata lett. Egyikük a XIII. kerületben, egy bokor aljában feküdt magatehetetlenül; szerencsére neki "csak" egyik hátsó lába szorul műtétre. A fiatal, keverék, Bigó névre keresztelt kan kutya nagyon kedves, bájos, bújós, hálás kutyus; fájdalmai ellenére nagyon barátságos. A hétfői műtét után az állatotthonban látogathatják meg őt az érdeklődők.


A másik ebet a XVII. kerületi Zrínyi utcában találták vasárnap délután, szintén elütve, vérző orral, súlyos fájdalmakkal. Még mindig sokkos állapotban van, odakap az ember kezéhez. Feltehetően fajtatiszta németjuhász szuka; nyakában barna bőr nyakörv volt megtalálásakor, ezért szinte biztos, hogy gazdás kutya. Gerince eltörött; kedden további vizsgálatokat végeznek majd rajta az állatkórházban, hogy megállapítsák, lehetséges-e a műtét. Bár a műtét nagyon költséges és bonyolult, és a Miss Chiff névre keresztelt kutyusnak hosszú utókezelésre lesz majd szüksége, bizakodóak vagyunk, hiszen már több gerincsérült kutyát sikerült megmentenünk korábban. Egy gerincműtéten átesett eb néha hónapokig nem tud járni, mozogni; a lábadozás alatt végig pelenkázni kell, de a gondos ápolás általában sikerre vezet.


Mindhárom kutyus eredeti gazdáját keressük sürgősen és várjuk azon állatbarátok támogatását is, akik hozzájárulnának a szerencsétlenül járt kutyusok gyógykezeléséhez, műtéti költségeihez, hiszen a három kutya vizsgálatai, ellátása, műtétjei több százezer forintra is rúghatnak!


Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777 (Adózással kapcsolatos információk )


Aki nem tud adakozni, az adója 1%-ának felajánlásával is hozzájárulhat a fenti kutyusok és hasonló hányattatásokon átesett társaik ellátásához; az alapítvány adószáma: 18169696-1-42.


(A képek közvetlenül a kutyusok kórházba szállítása után készültek a rendelőben. További képek hamarosan!)


------------------------


(2006. jan. 24) A hétfői vizsgálatok kimutaták, hogy a németjuhász kutyusnak a hátgerince két helyen, a nyaki gerince egy helyen eltört. Medencéje több helyen eltört, húgyhólyagja is megsérült és a fejét is nagy ütés érte. Bár orvosaink mindent megtettek érte, hogy enyhítsék szenvedéseit, hármas gerinctörése miatt sajnos menthetetlen volt szegény. Továbbra is keressük eredeti gazdáját.
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában