Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Éjjeli cicamentés
2007.01.09.

Alapítványunkhoz egyik este kétségbeesett telefon futott be: egy Szolnok környéki kis faluból telefonált egy állatbarát, aki már korábban is hívott minket, hogy tanácsot, segítséget kérjen. Arra gyanakodott, hogy az egyik szomszédja kegyetlen módon bántalmazza és irtja a kóbor cicákat.


Először csak a jogi lépések megtételéhez kérte segítségünket, azonban most sokkal komolyabbra fordult az ügy. A vélhető elkövető ugyanis az ünnepek alatt meghalt, de úgy látszik, a cicák mégsem érezhették magukat biztonságban.


A bejelentő ugyanis az egyik kóbor cicát egy kerítésre felkasztva találta, egy másik macskára pedig egy csapdában bukkant rá, ami szinte teljesen kettészelte az állat testét.


A bejelentő annyira kétségbe volt esve, hogy alapítványunk elnöke azonnal nekiindult a több, mint 200 kilométeres útnak és a sötétben, ködben és szemerkélő esőben leautózott a kis faluba.


Az alig pár száz lelket számláló településen nem maradt sok kóbor cica az utóbbi idők eseményei után; a bejelentő azonban mindegyiket ismerte, mivel saját macskáin kívül a hontalan cicák is sokszor nála kosztoltak.


Még érkezésünk előtt megpróbálta becsalogatni a házba, akit csak tudott, a többieket pedig az udvarról és az utcáról kellett befogni. Végül hat cicát sikerült elhoznunk; közülük egy már nem érte meg, hogy gazdához adhassuk. A halála oka: akasztás okozta fulladás.


Bár állatotthonunkban jelenleg egyáltalán nincs elhelyezési lehetőség cicák számára és a téli parvó-járvány miatt szigorúan tilos oltatlan macskát elhelyeznünk, most kénytelenek voltunk kivételt tenni, hiszen a cicák közvetlen életveszélyben voltak.


Egyelőre mindannyian elkülönítve, karanténban vannak és csak remélni tudjuk, hogy nincsen közöttük fertőző beteg, aki veszélyeztetné a többieket. Az első orvosi vizsgálatok biztatóak; reméljük, hogy nem lappang bennük olyan betegség, ami a befogás és költözés okozta stressztől belobbanna. Sajnos mindannyian félvadak, ezért csak nagyon eltökélt, türelmes örökbefogadók jelentkezését várjuk - természetesen csak a karantén, az oltások és az ivartalanítás után. Addig is gondozóink szelidítgetik őket - hátha örökbe adható, kedves cicává sikerült válniuk.


Kérjük, támogassa a megmentett cicák ellátását, kezelését! Adományát a következő bankszámlaszámra utalhatja: 11710002-20083777
Kérjük, utaláskor a megjegyzésben feltétlenül tüntesse fel: "Vidéki cicák". Köszönjük!


Adózással kapcsolatos információk
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában