Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kutyák a kútból
2006.11.19.

November 7-én lakossági bejelentést kaptunk egy hölgytől, aki arról számolt be, hogy az utcájában egy alkoholista férfi kutyái napokkal ezelőtt beestek egy kútba, vagy esetleg bedobták őket oda és szerencsétlen állatokat a gazda nem hajalndó sem etetni, sem kihúzni onnan. A bejelentő attól félt, hogy a kutyusok elpusztulnak, mivel a helyzet már napok óta nem változott - csak az ugatás lett halkabb és kevesebb.

Mire állatmentőnk a helyszínre ért, már a rendőrség és a tűzoltók is ott voltak, így sikerült különösebb nehézségek nélkül kiemelni a szerencsétlenül járt állatokat az akna jellegű, mély gödörből, az otthon tartózkodó fiatalembert pedig - információink szerint a tulajdonos fiát - azonnal magukkal is vitték a rendőrök a kapitányságra. (A férfi a képeken barna kabátban látható, ahogy a kiskutyákat összeszedi a földről, hogy átadja állatmentőnknek.)

Snaci mamát így három kölykével együtt elszállítottuk, bár nem voltunk biztosak benne, hogy a kölykök egyáltalán életben maradnak-e az állatorvosig. Az anyuka borzalmasan büdös és ápolatlan volt, a kölykökről pedig úgy tűnt a kocsiút alatt, hogy nem lesznek hosszú életűek. Az egyik egyáltalán nem mozdult, a másik csak remegve feküdt az oldalán, a harmadik pedig mellső lábain próbálta vonszolni magát. A kicsik teljesen át voltak fagyva és kiszáradtak, de szerencsére nem sok idő telt bele és a gondos kezelésnek, ápolásnak köszönhetően mindannyian jobban lettek és biztosak lehettünk benne, hogy túlélték a traumát. Bekerültek karanténunkba, ahol szép lassan összebarátkoztunk velük.

Snaci mama, bár még így, tíz nap elteltével is irtózatosan büdös, nagyon kedves és rendkívül gondos, odaadó anyuka.
Amikor gondozóink belépnek a kennelbe, azonnal lelkesen üdvözli őket és egészen addig csupa kedvesség, amíg nem próbálnak kölykeihez közeledni. Ha a kölyköket próbáljuk megközelíteni, akkor azonnal morog és támadni akar. Egyébként Snaci mama világosan értésünkre adja, hogy el a kezekkel a kölyköktől, mert amikor belépünk, egy-két lépés után egyszerűen keresztbe ráül a lábfejünkre - vagyis meghúzza a határvonalat: eddig és ne tovább!

Néhány kép a kutyusok útjáról - a tetthelyről a menhelyre.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában