Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Talpas Cirmi, a háromlábú kiscica
2006.11.11.

Alighogy megkínzott kiscicánk, Hunyorka gazdira talált, máris újabb, hányatott sorsú kiscirmost vehettünk gondjainkba - hála egyik önkéntesünknek, Áginak, aki immár a sokadik bajba jutott cicának nyújt átmeneti otthont.


Talpas Cirmit, a fél év körüli cirmos kislány cicát néhány héttel ezelőtt találta meg egy állatbarát hölgy a Nagyvárad téren. Furcsa volt, hogy hideg időben a betonon feküdt, mozdulatlanul. Szerencsére az étel szagát azonnal megérezte és egy kicsit magához tért, hogy mohón enni kezdjen; valószínűleg napok óta fekhetett itt mozdulatlanul, étel-ital nélkül.


Ahogy megpróbált felkászálódni, hogy enni tudjon, megtalálója orrát hirtelen iszonyú bűz csapta meg. Amikor felemelte a cicát, akkor látszott csak, hogy egyik hátsó lábáról cafatokban lóg a bőr, már teljesen megfeketedett és hemzseg a nyűvektől. Másik hátsó lábán hatalmas lyuk tátongott, mellső mancsai is sebesek voltak, karmai össze-vissza álltak. A sérülések nem voltak frissek; a cica napok óta ott fekhetett már a sietős járókelők útjában - akik közül senki sem állt meg, hogy segítsen rajta. (Sőt, mellette egy friss emberi ürülék is volt.)

Megtalálója nem tudta otthagyni a szerencsétlen kis állatot, doboz híján egy zacskóba csomagolta be sérült lábait és hazavitte a kis árvát. Talpas Cirmi, ahogy később elnevezte, végigdorombolta a hosszú metró- és vonatutat.


A cicát a gödi állatkórházban vizsgálták meg, ahol kiderült, hogy hátsó lába menthetetlen, így vagy amputáció, vagy a végleges altatás várt volna rá. Mivel Cirmike kedves, fiatal, dorombolós cica, aki feltehetően a komoly utókezeléseket és fájdalmakat is hasonló kedvességgel és türelemmel viseli majd, végül úgy döntöttek: kap egy esélyt és megpróbálják megmenteni.


Így tehát Cirmi átesett a műtéten és kezdetét vette a hosszú rehabilitáció. A kiscica minden pillanatban hálásan dorombolt és bújt megmentőjéhez és napok alatt megszokta új helyzetét. Ma már gyönyörűen közlekedik három lábon, sőt, tegnap a varratszedésen is átesett - persze folyamatosan dorombolva.


Cirmikét november 11-én beoltattuk és most már bátran mondhatjuk, hogy nem igényel további orvosi kezeléseket (persze az oltásokon kívül). Cirmi gyönyörűen mozog, szinte nem is sántikál, pedig mellső mancsai is nagyon csúnyán sérültek; valószínűleg több karmát végleg elveszíti majd. Az állatorvos nem tudta megmondani, balesetet szenvedett-e vagy szándékosan bántották, de tény, hogy minden lába csúnyán sérült, mintha sokáig húzták volna az aszfalton... Cirmi a sok hányattatás ellenére nagyon kedves cica; akkor a legboldogabb, ha az ember ölében ülhet és dorombolhat.


Talpas Cirmi olyan gazdit keres, aki lakásban tartaná, aki elfogadná őt fogyatékosságával együtt - és persze aki kellően elkényeztetné ezt az életéért ilyen hősiesen megküzdő kiscicát.


Aki örökbe fogadná Cirmit, a 06-30/5201297-es számon (H-P:10-17ó vagy SMS) vagy az info kukac noeallatotthon.hu címen jelentkezhet!


Cirmire van gazdijelölt; néhány hét múlva egy sziámi cica mellé költözhet be új otthonába!

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában