Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Roti, a hajléktalan
2006.10.20.

Roti kutya hajléktalan volt, akárcsak gazdája. Az alkoholista férfi - valószínűleg, amikor a kutya már nem volt alkalmas a koldulásra - egyszerűen kikötötte őt egy lakatlan telek végébe éhenhalni; néha-néha visszanézett hozzá a kocsmából kifelé menet, de arra már nem futotta, hogy meg is etesse. Szegény állatnak még rendes neve sem volt; csak így hívta őt a "gazdája": a roti.


A történet szokványos; Roti nálunk kötött ki a menhelyen, borzalmas állapotban. A 4-5 éves szuka kutya csontsoványan került hozzánk, hashártyagyulladással, megtépett fülekkel, gyulladt szemekkel, tiszta rühes bőrrel; feje, fülei kukacoktól hemzsegtek; egyszóval borzalmas látványt nyújtott.


Roti szegény jelenleg még kezelés alatt áll; állatorvosunk 1-2 nap alatt megszabadította a nyűvektől, rendberakta össze-vissza tépett füleit, de szemét naponta többször kell kezelni és persze még hosszú idő, amíg kutyaközösségbe mehet, hiszen a rühességből is fel kell gyógyulnia és az sem ártana, ha sokhelyütt kihullott szőre visszanőne...
Roti egyébként teljesen szelíd; békésen tűri a karantént és a kezeléseket és nagyon szeretne már végre valami finom, cupákos csonton rágódni - de egyelőre sajnos szigorú diétán kell élnie, így soványsága még jó ideig emlékeztetni fog mindenkit, honnan jött...Kérjük, támogassa Roti kezelését! Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777.
Kérjük, utaláskor a megjegyzésben feltétlenül tüntesse fel: Roti.
Köszönjük!


Adózással kapcsolatos információk
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában