Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2020. évi beszámoló
2021.05.26.

Tapasztalatunk szerint a 2020. évben is igen közkedvelt támogatói forma maradt az adhat vonal, de nézzük a számokat:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (2020. évben elszámolt és jóváírt, de 2019. I és II. félévére vonatkozó térüléssel, valamint a 2020. I. féléves térüléssel együtt) összege: 19.004.804 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 393.540 Ft
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 18.611.264 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthonba kerülő, 2020. évben megközelítőleg kb. 1300 állat

2020 a mi életünkben is hatalmas kihívásokat tartogatott. A COVID-19 világjárvány miatt az év nagy részében zárt kapuk mögött kellett túlélnünk. Elmaradtak a rendezvények, az adománygyűjtési lehetőségek szinte teljesen megszűntek.

Az adhat vonal által gyűjtött összeget teljes egészében az állatorvosi költségek megtérítésére fordítottuk, amely havi szinten kb. 6.000.000 Ft.

A 2020-as év a pandémia, a parvo, a szívférgesség és a giardia négyesésnek fenyegetésében telt. Továbbra is a bekerülő kisállatok, almok – legyen szó kutyáról vagy kiscicáról – érintett a parvoban.

Szintén behurcolt betegség, mely mind a kutyák mind a cicák nagyon nagy részét érinti a giardia. Ez egy, a bélcsatornában élősködő egysejtű parazita. Véres hasmenés, rosszullét, legyengült immunrendszer esetében rosszullét, sőt babáknál akár halál is lehet a vége. Kiirtani nagyon nehéz, az orvosság drága, a kezelési protokoll nehéz.

Már eljutottunk oda, hogy 10 bekerülő kutyából 4-5 biztosan érintett a szív és/vagy a bőrférgességben. 2020-ban 5 kutyánk esett át szívféreg eltávolító műtéten. Rengetegen állnak aktív kezelés alatt. De nagy sikereink is vannak, sok-sok gyógyult kutyánk bizonyítja, hogy megéri a teljes körű kivizsgálás és a legmodernebb protokollok alkalmazása.

Több új gerincsérült, béna kutyánk és cicánk is érkezett. Mindenki túlesett MR vizsgálaton és gerincműtéten. Volt, akin nem tudtunk segíteni, de többen talpra álltak és már 4 lábon szaladgálnak és a kerekeskocsi flottánk is bővült 4 új taggal. Jelenleg 6 kiskocsis fogadja a látogatókat... :)

Össze sem tudjuk számolni mennyi „nyakas” kutyánk érkezett. Azokat nevezzük így, akiknek a lánc belenőtt a nyakába, akiket valamikor valószínűleg gyerekként láncravertek és azóta tengetik így az életüket. Volt olyan megdöbbentő eset, akinek a derekába nőtt bele a lecsatolhatatlan lánc.

Nyakita bekerüléskor:
Állatorvosi ellátást követően:
És a lövések, vágások, baltacsapások… Fejbelőtt kutyák, elvágott nyakú kutyák, baltával fejbevert állatok, nyíllal átlőtt macskák, légpuskával megsebesített madarak. Célzott, hidegvérű, gonosz, aljas bántalmazások. Minden hétre jutott egy, vagy inkább több.

Miszlik bekerüléskor:
Felépülését követően, az adhatvonal támogatói jóvoltából:

És persze ha 2020, akkor szaporító és gyűjtögető telepek felszámolása, összefogás és együttműködés az állatvédők és a hatóságok között. 2 óriástelep felszámolás (Nyírbogát és Karcag), 5 gyűjtögető telep felszámolás, viadalra szaporított és harcoltatott állattelepek felszámolása. Zsákba kötött állatok, tömegesen magukra hagyott állatok.


A fent leírtak csak néhány kiragadott példája a rengeteg állatorvosi esetünkből, melyet támogatóink segítségével valósíthattunk meg.

Hálásan köszönjük a 2020as támogatást!


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában