Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szerencsés Pocok
2006.10.16.

Pocok története nem különleges. Azért írjuk csak le, hogy emlékeztessük magunkat, hány és hány hasonló eset történik az országban naponta, hány és hány jobb sorsra érdemes kutya és cica veszti életét fölöslegesen. Ők azok a névtelen áldozatok, akiket időről időre megpillantunk az utak mellett, az autópályák szélén, a kerítések tövében, és akik közül csak nagy ritkán, egy-egy szerencsésnek adatik meg, hogy új esélyt kapjon az élettől.


Pocok kutyust egy csúnya, hideg, esős napon gázolták el a X. kerületben, a Harmat utca sarkánál. Cserbenhagyták. Egy emeletes ház tövében feküdt átázva, remegve, megnyomorítva és mozgásképtelenül, amikor az idős nyugdíjasok rátaláltak - és persze nem bírták otthagyni szegényt ilyen állapotban. Szerencsére a legközelebbi rendelő csak egy utcányira volt, így az apró, tacskó keverék kutyát az ítéletidő ellenére sikerült elvinniük odáig.


A rendelőből azonnal értesítettek minket, így állatmentőnk perceken belül útnak indult és Pocok nemsokára már egyik állatorvosunk, Dr. Oltyán László műtőasztalán feküdt, aki a tőle megszokott bravúros műtéti módszerekkel összerakta a szó szerint darabokra tört kiskutyát.


Pocok csontsovány volt, de szívós, erős kiskutya lévén szépen vette az akadályokat és a műtét után nemsokára beköltözött kórházépületünkbe.
Pocok valószínűleg régóta kóborolhatott, mivel minden bordája kilógott; egész valószínűtlenül sovány volt az első hetekben.
Szerencsére azóta olyan szépen javul, hogy - bár gallérral a fején - de kiengedhettük gazdasági udvarunkba, ahol azóta is fontossága teljes tudatában tesz-vesz, intézkedik és kísérgeti a látogatókat.


Pocok még mindig nagyon sovány és valószínűleg újabb csípőműtétre lesz szüksége, de életerős, bizakodó kiskutya, aki hősiesen tűri a fájdalmakat és akinek minden esélye megvan rá, hogy egyszer majd teljes életet élhessen egy szerető gazdi oldalán.


Legyen Pocok számunkra az élő példa; emlékeztessen azokra az árva, elütött, betegen és sérülten magukra hagyott állatokra, akik nem ilyen szerencsések, mint ő. Mi azért dolgozunk, hogy új esélyt adjunk nekik - kérjük, Ön se menjen el mellettük!


Ha Pocok orvosi kezelését szeretné támogatni, adományát a következő bankszámlaszámra utalhatja: 11710002-20083777
Kérjük, utaláskor a megjegyzésben feltétlenül tüntesse fel: Pocok kezelésére.


Adózással kapcsolatos információkMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában