Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hunyorka, a megkínzott kiscica
2006.10.09.

Apró, remegő kis szőrcsomó fekszik az ölemben, miközben ezeket a sorokat írom. Bal szeméből, jobban mondva szeme helyéből csendben szivárog a vér, vézna kis testét több tucat apró sebhely borítja. Dorombol.


Hunyorkának szomorú a története. Valószínűleg kóbor cica volt, Zuglóban kapta el egy csapat roma gyerek. Egyik szemét kinyomták, száját teletömték homokkal, össze-vissza verték, nyakába hurkot kötöttek, majd éppen nekiláttak, hogy élve elássák, amikor az egyik lakó közbelépett és elvette a szerencsétlen jószágot a gyerekektől. A szomszédba vitte őt, egy idős asszonyhoz, aki nagy macskabarát hírében állt és megkérte: fogadja be a pórul járt cicust. A nyugdíjas tanárnő nem tudott nemet mondani és nekilátott, hogy házilag, mindössze némi kamillatea segítségével meggyógyítsa a kismacskát.
Elmondása szerint a kicsi három napig sokkos állapotban volt, nem evett-nem ivott, míg végül aztán magához tért és borzalmas fájdalmai ellenére elkezdett erőre kapni.


A kiscica két hetet töltött az idős asszonynál mindenféle orvosi ellátás nélkül; kinyomott szeme ezalatt végleg kifordult a helyéből és rothadni kezdett. Ekkor látogatott el hozzá az állatorvos, hogy beadja a szokásos éves oltásokat a hölgy saját macskáinak és megdöbbenve látta az új jövevényt, akinek azonnali műtétekre és kezelésekre volt szüksége.


Egy percig sem habozott, felhívta alapítványunkat és néhány óra múlva a kiscica már a műtőasztalon feküdt - a TrioVET állatorvosi rendelő saját költségén végezte el az életmentő beavatkozásokat. Így került hát hozzánk a megkínzott kiscica, akit Hunyorkának neveztünk el.


Hunyorkáról napokig nem mertünk szólni senkinek, hiszen nem tudhattuk, sikerül-e megmenteni, nem késtünk-e el a műtétekkel, nem kaphatott-e vérmérgezést...


A műtétek óta négy nap telt el, Hunyorka pedig még mindig él. Hatalmas adag antibiotikumot kap, kiműtött szeme helyéből még szivárog a vér, de egyre bizakodóbbak vagyunk, ő pedig, bár látszólag törékeny és elesett, hatalmas lelkierővel és kitartással gyógyítja magát, dorombolva.
A nap nagy részét alvással tölti; vagy a kibélelt kis cipősdobozban gömbölyödik álomra, vagy a pulóveremre tűzött "zsebiben" szenderedik el és tűri türelmesen, hogy időről-időre felébresszem és letörölgessem róla a varrat alól szivárgó vért. Én pedig bizakodom; hiszem, hogy Hunyorka már túl van a nehezén és titkon abban reménykedem, hogy majd csak akad valaki, aki örökbe fogad egy ilyen hányatott sorsú, félszemű kiskandúrt...


Ha Hunyorka kezelését szeretné támogatni, adományát a következő bankszámlaszámra utalhatja: 11710002-20083777
Kérjük, utaláskor a megjegyzésben feltétlenül tüntesse fel: Hunyorka.


Adózással kapcsolatos információk


Köszönjük a Hunyorka kezelését végző TrioVet állatorvosi rendelő életmentő segítségét!


Hunyorkára van gazdijelölt! (2006.10.12.)



Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában