Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Friss hírek Ziziről - május 24.
2006.05.24.

Zizike úgy tűnik, túl van az életveszélyen. Az elmúlt néhány napban fájdalmas kezeléseken esett át, amiket hősiesen tűrt, pedig nem lehetett könnyű elviselni ennyi fájdalmat.


Zizike infúziót kapAhogy korábban már beszámoltunk róla, Zizikére egy építkezésen bukkantak rá, ahol egy gödörben feküdt sebesülten napokig. Hátsó felét csúnyán beköpték a legyek; végül már ott is nyüzsögtek a nyüvek rajta, ahol nem is volt látható sérülése, sőt, még a nemi szervét is beköpték. A legcsúnyábban a farka töve sérült meg, ahol egy 10 centis szakaszon hiányzott a bőr és a hús róla, a seb szélei mellett pedig hatalmas duzzanatok keletkeztek: mint utólag kiderült, ezek tömve voltak légylárvákkal.


Zizikének borzalmas fájdalmai voltak, de mivel napok óta nem evett, nem ivott, szervezete nem bírta volna ki az altatást, így ébren kellett végigszenvednie a fájdalmas kezeléseket. Zizikét néhány nap alatt sikerült megszabadítani a nyüvektől; tulajdonképpen a nyílt sebekbe kellett belefújni azt a vegyi anyagot, ami kihajtotta, majd megölte a lárvákat. Zizikének magas láza is volt és persze napokig infúziózni kellett, annyira ki volt száradva.


Zizike csirkemellet reggelizikA hétvégén Zizikéből úgy véljük, hogy sikerült kizavarni az összes lárvát. Vasárnap estére a láza is lement és láthatóan erőre kapott. Hétfőn már olyan szépen evett és ivott, hogy elhagyhattuk az infúziót. A felkelés és a járás még nagyon nehezére esett; látszott, hogy jobban van és nyújtózkodna, mászkálna, de még nagy fájdalmai vannak, ezért inkább csak egy helyben fekszik és dorombol.


Zizike sebeit persze minden nap fertőtleníteni kell, nem is lehetett bekötözni őket - ez azonban már meg sem kottyan neki; hősiesen tűr mindent. Leginkább az emberi társaság hiányzik neki a karanténban; ha bemegyünk hozzá, azonnal dorombol és bújik. Sebei szépen gyógyulnak; egyelőre var képződik rajtuk, alatta pedig reményeink szerint friss bőr nő majd. Hogy milyen műtétre lesz majd szüksége, még nem tudjuk, de jó esélye van rá, hogy megtarthatja gyönyörű, bozontos farkincáját és mégsem kell majd amputálni.


Zizike bújikZizike egyébként nagyon szereti a grill csirkét,a tonhalkonzervet és az alutasakos macskaeledeleket; száraz tápból leginkább a Royal Canine-t kedveli - igazi úri ízlése van. Sok kefírt is fogyaszt, mivel antibiotikumot kap. Nagyon rendes, kedves cica, a ketrecét is gyönyörű rendben tartja, nem csinál rumlit. Igazi főnyeremény lesz annak, aki örökbe fogadja majd őt!Ha Zizike felépül, várjuk annak a jelentkezését, aki örökbe fogadná őt - akár amputált farokkal is. Zizike nagyon kedves, 6-7 hónap körüli, fekete félperzsa jellegű cica - és, mint már tudjuk: igazi hős!
Zizikéről érdeklődni a 06-30/5201297-es számon lehet. (H-P: 10-17 ó)


Köszönjük a TrioVet állatorvosi rendelő életmentő segítségét, hiszen Zizike nélkülük biztosan nem élte volna túl a történteket!


ZIZIKE JÚLIUS 7-ÉN SZUPER GAZDIRA TALÁLT!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában