Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Zizi, a kis hős
2006.05.19.

Zizi cica hős, ez kétségtelen.
Vérmezőn, egy építkezésen találtak rá, egy gödörben feküdt. Oldalán, lábain, farkán hatalmas sebek, amiket már beköptek a legyek. Később eltűnt a gödörből, lehet, hogy valaki kihúzta, vagy erőre kapott és kimászott magától. Aztán újra megtalálták.
Zizi cica két órája került hozzánk, ezért egyelőre semmi biztosat nem mondhatunk róla, csak annyit: Zizi egy hős.
Ehhez már semmi kétség sem fér, miután megjártuk az állatorvost.
Zizikének magas láza van és a szervezete annyira ki volt száradva, hogy még az infúziózás is komoly nehézségeket okozott. Állapota olyan rossz volt, hogy nem lehetett bealtatni; félő volt, hogy nem ébred fel többet.
Ezért Zizikének mindössze egy fájdalomcsillapító injekcióval felvértezve kellett kiállnia a közel egy órás kezelést; borzalmas fájdalmai lehettek. Testén öt sebet köptek be a legyek; a hatalmas púpokból a spray hatására ömlöttek ki a nyüvek.
Szegény kis Zizi cica sírt és vergődött, de hősiesen tűrt mindent; néha azt hittük, hogy elvesztette az eszméletét, vagy feladta a harcot, de aztán mindig újra kinyitotta a szemét és felsírt.
Az állatorvos szerint legalább három napja történhetett a baleset; hogy pontosan mi okozta a cica sérüléseit, azt nem lehet megállapítani. Lehet, hogy bántalmazták, lehet, hogy megtépte egy kutya, elütötték vagy csak fennakadt egy drótkerítésen. A farka egy részén a szövet el van halva, a sérülés nagyon csúnya, így biztos, hogy később majd műteni kell. Azt még nem tudjuk, kell-e amputálni. A lábát még meg kell röntgenezni, de úgy tűnik, nincs rajta súlyos sérülés; a nyílt sebek, bár most nagyon csúnyán néznek ki, nem tűnnek túl mélynek. A fő gondot a nyűvek okozzák; a cica sebeit, a nemi szervét, sőt, a bőrét olyan helyen is beköpték, ahol nem volt látható sérülés.
Ma este mégegyszer le kell kezelni a sebeit, holnap reggeltől pedig újra következik a "nyűirtás", az infúziózás és a sok "szurkálás".
Kicsi Zizi még nincs túl a nehezén, de hősiesen viselkedik és élni akar - mi pedig azon leszünk, hogy éljen.


Ha Zizike felépül, várjuk annak a jelentkezését, aki örökbe fogadná őt - akár amputált farokkal is. Zizike nagyon kedves, 6-7 hónap körüli, fekete félperzsa cica - és, mint már tudjuk: igazi hős!
Zizikéről érdeklődni a 06-30/5201297-es számon lehet. (H-P: 10-17 ó)


Köszönjük a TrioVet állatorvosi rendelő életmentő segítségét, hiszen Zizike nélkülük biztosan nem élte volna túl a történteket!ZIZIKE JÚLIUS 7-ÉN SZUPER GAZDIRA TALÁLT!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában