Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ismét csempészt fogtak!
2020.11.18.

Dübörög a kereskedelem, hiszen közelednek az ünnepek.
Az év ezen időszakában a kutyanepperek bármilyen szintre képesek lesüllyedni, hogy kihasználva az állatokat a zsebüket tömjék meg.
Vasárnap a Szurkolók az Állatokért Komárom és környéke volt hatóságokkal egy bejelentésen, ahol a hívást kapták, hogy a nap még csak most fog beindulni.
A határon csempészt fogtak. 18 parányi kutya utazott a furgonba. A kutyák többsége csak 3 hetes lehet. A foguk egyáltalán nem bújt ki és még a szopizásra is megvan a reflexük.
A kicsikért az Állatmentő Sereg indult és segítették a szemle befejezését a Szurkolókkal. A hatósági állatorvosok minden kutyust mikrochippel láttak el. Majd megérkeztek Budapestre a kicsik.
3 állatvédelmi szervezet felelős gondozásába kerültek mint bűnjelek. A Noé Állatotthon Alapítvány, a Putrinka-Mopszokért Alapítvány és az Állatmentő Sereg is 6-6-6 apróságot vett a szárnyai alá.
A kicsik sajnos már több betegség jeleit mutatják. Ami nem is csoda, hiszen rettentően korán lettek elválasztva az anyjuktól és nem is lehet tudni, hogy egyáltalán milyen helyről származnak. Ami biztos, hogy a kölykök érdekei semmilyen szinten sem számítottak, hiszen az életük került ezzel veszélybe. De így is megéri a neppereknek és a szaporítóknak. Élelemre se kell költeni már a kutyagyáraknak, hiszen mint látszik az anyjuk emlőiről szakítják le a babákat!
A mi feladatunk most az, hogy megadjunk nekik minden tőlünk telhetőt, hogy életben maradjanak és felkészülhessenek egy olyan életre, amiben semmi jóból nem lehet hiányuk.
Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ne vegyetek ismeretlen előéletű kutyát és szóljatok erről külföldön élő ismerőseiteknek is!
Köszönjük a Komáromi Rendőrkapitányság és hatósági állatorvos asszony határozott fellépését, amivel esélyt adtak a kicsiknek az életre!
Mi mindent meg fogunk tenni Értük!
A kutyusok nem örökbefogadhatóak, nem lehet őket előjegyeztetni, jelenleg mint lefoglalt bűnjelek lettek az állatvédelmi szervezetekhez kihelyezve! Az életük egy hajszálon függ, hiszen túl fiatalok és már betegek. Ha eljön az ideje és az eljárás is megengedi természetesen örökbefogadhatóak lesznek!

Köszönjük a megértéseteket és türelmeteket!


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában