Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Vészhelyzeti intézkedések a NOÉ Állatotthonban!
2021.01.11.

2020. november 11-től (illetve az aktuális szabályozás szerinti időszakban) között a vészhelyzeti intézkedések értelmében a Noé Állatotthon Alapítvány ZÁRVA TART!
Ebben az időszakban nem fogadunk látogatókat, nem lesz kutyasétáltatás, elmaradnak a tervezett rendezvényeink (Libás nap és Mikulás). Nem fogadunk közösségi szolgálatra diákokat.
Az élet nem áll meg, ahogy a tavaszi első hullámban, úgy most is zajlik az állatmentés, érkeznek a rászoruló állatok. És az örökbefogadás sem áll meg. A zárt kapukon kívül tudnak a jelöltek ismerkedni és örökbefogadni. Kizárólag csak előre egyeztetett időpontban lehet érkezni, konkrét kutyára. Bejelentkezni, időpontot kérni a 06302211299 telefonszámunkon hétfőtől szombatig, 10:00 és 15:00 óra között, illetve az info@noeallatotthon.hu címünkön lehet.
Napok óta foglalkoztatja a kutyás társadalmat a kérdés, hogy a kijárási tilalom alatt, 20:00 és 5:00 óra között, hogyan lehet megoldani a kutyasétáltatást. A vészhelyzeti intézkedésekről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormány rendelet 3 § (3) bekezdése szerint kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el!
A kutyafuttatók nyitva tartásáról mindenhol a helyi önkormányzatok dönthetnek!
Kérdés volt még az állatorvosi kezelések és az állatmentés témaköre. Ezekről nevesítve nem rendelkezik a jogszabály, de az életveszély elhárítása és az életvédelmi cél megnevezett, így azt gondoljuk, hogy felelősen viselkedve lehetőség van a sürgősségi állatorvosi ellátás igénybevételére, ahogy az állatmentésre is!
Arra kérjük mi is az állattartókat, hogy a fentiekkel felelősen éljenek és ne visszaéljenek!
Bízunk benne, hogy az előttünk lévő “korlátozott” 1 hónap elegendő lesz a vírus terjedésének jelentős lassulására.

Vigyázzatok magatokra és egymásra és maradjatok velünk és a védenceinkkel, most ugyan sajnos csak virtuálisan!
🙏❤️


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában