Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Megszakad a szívünk Kopottért
2020.10.16.

(egy kicsit, nem nagyon a tegnapi talált KÁJ baba posztjához érkezett hozzászólásokra is reakció...)
#Kopott nehéz bármit is mondani.
Kopott Kál és Erdőtelek között feküdt az út szélén. Kifáradva, kiszáradva. Tele tetűvel, bolhával, a teste szinte szőrtelen volt. És mind a 2 fülét csonkolták tőből... egyre többször találkozunk mostanában ezzel a szörnyűséggel. És ennek nem más az oka, mint hogy napjainkban elképesztően divatos lett a Közép Ázsiai Juhász (KÁJ) fajta. És ezzel együtt visszatértek a csonkolt fülű kutyák. Egyszerűen nem értjük! Nem értjük, hogy 2020-ban amikor törvényileg szigorúan tilos a fülek kozmetikai célú vágása, amikor már az olyan fajták melyek korábban csak és kizárólag vágott füllel voltak elképzelhetőek - pl. boxer, dobberman, dog, argentin dog, stb... - is már szinte csak hosszú füllel láthatóak végre, akkor szinte természetes, hogy a KÁJ kölykök és felnőttek szinte 100%-nak csonkolt a füle. Hogy lehet ez? És még hozzá az ideológia, hogy az újszülött, vagy néhány napos korban végzett fülvágás nem fáj a kiskutyának...! Hogy mi? Hogy tessék? Hogy valaki tényleg ezt gondolja, ezt elhiszi, hogy egy ilyen komoly beavatkozás nem fáj???? És persze, hogy a divatfajtára azonnal lecsaptak a szaporítók is és persze, hogy ők mindezt megoldják házilag és persze, hogy igazából nem is kell annak fajtatiszta KÁJnak lenni, csak legyen nagyobbacska, mackós és szőrös - otthon sufnitunningban, okosban lecsapják így - úgy a fülét, mert akkor el lehet adni a népnek... mert most erre bukik mindenki. Legyen nagy, meg mackó és ne legyen füle... 🙁
Mondjuk, ha már itt tartunk, akkor a "tenyésztői" csonkítás sem lehet legális, hiszen ma Magyarországon állatorvos nem vághat kozmetikai céllal fület. Viszont invazív beavatkozást gerinces állaton csak állatorvos végezhet, a megfelelő érzéstelenítéssel, bódítással. Babaállatokat pedig külföldre vinni illegális... Na szóval, maradjunk annyiban, hogy minden kutyának illegálisan van vágva a füle. 🙁
Szegény kicsit Kopott is ennek esett áldozatul és mert nagyobbacska, valamikor talán még szőre is volt, megcsonkították. Tették mindezt olyan barbár módon, hogy összenőtt a hallójárata és szó szerint megsüketült. A mi CsodaBoda dokink most megpróbálta újra nyitni, az ott okozott kárt rendbe hozni. Majd kiderül, hogy mennyire sikerült.
Megszakad a szívünk Kopottért és minden fülcsonkított kutyusért! Miért kell? Miért kell? Miért kell? Tudjátok, hogy nem Kopott az első kölyök aki hozzánk került és akit hasonlóan csonkítottak meg 🙁
Kopott a divat, az emberi kapzsiság, tudatlanság és kegyetlenség áldozata. Hálásan köszönjük, ha támogatásoddal hozzá tudsz járulni, hogy legalább a hallását visszakaphassa!

👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/.../noe-allatotthon.../tamogatom👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Kopott

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

🙏Hálásan köszönjük!🙏
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában