Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Baglyot fogtunk...
2005.06.23.

Baglyot fogtunk - persze nem csak úgy ok nélkül. Június 23-án lakossági bejelentést kaptunk a X. kerületből, hogy egy járdára pottyant bagolyfiókát kell megmenteni.


A kicsi, röpképtelen fülesbagoly a kertes házak közötti járdán nézelődött, ahol félő volt, hogy előbb-utóbb elkapja egy kutya vagy kitéved az úttestre és elüti egy autó.
Mivel minden hazánkban élő bagolyfaj védett, azonnal értesítettük a Fővárosi Állat- és Növénykert madárkórházát is az esetről.


A helyszínen először is meg kellett vizsgálnunk az igen hevesen tiltakozó, (verdeső, csípő és kattogó hangon méltatlankodó) madarat, hiszen ha szárnyát szegte volna, nem lett volna kérdéses, hogy a madárkórházban a helye. Mivel azonban külsérelmi nyom nem látszott rajta, láthatóan élénk és egészséges volt, meg kellett vizsgálnunk, hogy vissza tudjuk-e helyezni őt valamelyik fára. Hamar kiderült, hogy két felnőtt fülesbagoly is kémleli a fiókát két különböző fenyőfa ágai közül; bizonyára egyikük a büszke mama volt.


Sajnos mindegyik környező fenyő olyan házak kertjében volt, ahol vagy kutya, vagy macska élt, ezért a madárkórház szakértőjével való rövid tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy nem lehet megfelelően biztonságba helyezni a fiókát eredeti élőhelyén. Állatmentőnk végül beszállította őt a Fővárosi Állat- és Növénykert Élet-Halál Házába, ahol megvizsgálják, meggyűrűzik, majd ha röpképes lesz, visszaengedik a természetbe.Köszönjük Becsei Anna (Fővárosi Állat- és Növénykert) útmutatásait és a Madárkórház segítségét!


2005.07.01. Örömmel jelentjük, hogy a fiókát már szabadon engedték természetvédelmi területen. Időközben sajnos testvérét is be kellett szállítani a madárkórházba, de remélhetőleg ő is hamarosan visszamehet majd a természetbe.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában