Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hétvégi horror
2020.07.28.

Ez is hétvégén történt... :(
Vasárnap késő délután kétségbeesett segítségkérést kaptunk a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület önkénteseitől. 5 kutyának és 1 kecskének kértek extra SOS elhelyezést, akiket zsákokba kötözve egy autó nyitott platóján szállítottak... Hogy mi? Nem akartunk hinni a fülünknek, de azonnal a helyszínre siettünk. :(

A sztori:
Vasárnap délután a Rendőrség kérte a XV. kerületi kutyások segítségét az Asia Center parkolójába, ahol több állatot találtak takarmányos zsákokba becsomagolva és feldobva egy nyitott utánfutóra.
Az autó éppen hajtott volna ki a bevásárlóközpont területéről, ahova tankolni érkezett, de mielőtt a parkoló körforgalmához ért, az egyik kölyök felugatott, amit az Asia Center biztonsági őre meghallott és meglátta az utánfutóra feldobott állatokat.

Nem gondolkodott sokat, jelzett a sofőrnek, hogy azonnal álljon félre, de az autó vezetője megállás helyett ráhúzta a kormányt, bízva abban, hogy a biztonsági őr ettől visszariad és tovább tud hajtani. Az esetet jelezte a biztonsági szolgálat központjának, akik értesítették a hatóságokat és az állatvédőket a történtekről, pár percen belül mindenki a helyszínen volt. A látvány felfoghatatlan volt...
A szorosan összekötött, levegőtlen takarmányos zsákokban 5 db kb. 3 hónapos kölyökkutya és 1 kecske volt becsomagolva.

Amíg a sofőrt előállították, az Önkormányzati Rendészet és a Rendőrség járőreivel kiszabadították a zsákokból az állatokat. Mindegyik állat félt az emberi érintéstől, testük forró volt, amelyet trágya szaguk miatt elleptek a legyek, zilálva vették a levegőt, tele voltak élősködőkkel, bágyadtak voltak , az sem kizárt, hogy leszedálták őket, hogy maradjanak csendben és nyugodtan az utánfutón.
Ki tudja mennyi ideje utazhattak becsomagolva a nyitott járműben a tikkasztó hőségben. Óvatosan elkezdtük hűteni, itatni és sokktalanítani őket, annyira szomjasak voltak, hogy egymásról is lenyalogatták a vizet, amivel hűtöttük a testüket.

A kecske kikerült a fűre legelni, aki annyira ki volt éhezve, hogy bármilyen zöld tárgyat képest lett volna egy pillanat alatt befalni. A Rendőrség átnézte az autót, aminek csomagtartójában több zsák is össze volt gyűrve, de további állatokat nem találtak benne. Reméljük, hogy nem is volt és lehetősége sem lesz ennek az „embernek” újra ilyet tenni.

A helyszínre kiérkező állatorvos előzetes állapotfelmérésre alapján elrendelte, hogy összes állatot szállítsuk be a Vet For Pet Kisállat Szakrendelőbe, a körülményekre való tekintettel és megfelelő ellátásuk miatt. Annak ellenére, hogy a rendelő zárva volt, a történetről tudomást szerezve egy állatorvosi asszisztenssel együtt Ők is azonnal siettek a helyszínre. Alapos és részletes kivizsgálásuk következett, majd szakvélemény, és a helyszínen beültetett mikrochip ellenőrzése után mindegyikük készen állt egy új, biztonságosabb és jobb élet felé. A kezdő állatorvosi költségüket az Asia Center bevásárlóközpont teljes egészében átvállalta.Mindegyik állat még vasárnap este a Noé Állatotthon Alapítvány karantén részlegére került elhelyezésre.

A történet itt még korántsem ért véget… A sofőr ellen a feljelentés megtörtént, akit Rendőrség munkatársai előállítottak és beszállítottak a kapitányságra. A biztonsági, és a bevásárlóközpont parkolójának kamerás felvételeit is átnézve megkezdődik a kivizsgálás vele szembe.
Nagyon bízunk benne, hogy a lehető legsúlyosabb büntetés kiszabására kerül sor.

Szomorú, hogy 2020-ban ilyen dolog még megtörténhet…

Ismét példás összefogással megmenekült 6 ÉLET. Reméljük az eljárás végére az is biztosítva lesz, hogy ez az ember soha többe ne tudjon több állatot bántani, tartani, szállítani...
Hogy az állatokat honnan - hova és miért így szállították számunkra még nem derült ki, reméljük ezekre a kérdésekre is választ ad majd a hatósági eljárás.
Köszönjük szépen az Asia Center biztonsági őrének a hősies viselkedéséért, az Asia Center vezetőségének az anyagi és erkölcsi támogatást, a Rendőrségnek, az Önkormányzati Rendészeknek, a Vet For Pet Kisállat Szakrendelőnek, a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesületnek és nem utolsó sorban annak a rengeteg civil embernek, akik megpróbáltak segíteni a helyszínen.

Fotók: Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő EgyesületMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában