Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Zsebi cica túl van az életmentő műtéten
2005.05.12.

Megnyugtatjuk az állatbarátokat: Zsebi cica szerencsésen túlesett a nehéz műtéten, és miközben e sorokat írjuk, már épp grillcsirkét fogyaszt vacsorára.


Zsebi cica bal hátsó lábfején gyorsan növő, nagyon csúnya daganat volt, ami szinte elrohasztotta szegény cirmos lábát. Borzasztó szenvedés lehetett neki így élni és túlélni az utcán. Zsebi azonban ma szerencsésen túlesett az életmentő műtéten: az orvosok lábamputációt hajtottak végre rajta.


Zsebi cica lábát combközép tájéktól távolították el azért, hogy az izmot és a bőrt rá tudják húzni a csontra és így később a csont minél jobban védve legyen és minél kevesebb irritáció érje.
Már a műtét elején, a borotváláskor rábukkantak a cica lábába beágyazódott lövedékre, amit gyorsan el is távolítottak, hiszen épp a bőr alatt volt.


A műtét gyönyörűen sikerült; a gyorsabb gyógyulás érdekében Zsebi cica lábát nem fáslizták be, épp csak egy apró kis kötést kapott oda, ahol a bőrt összevarrták. Mivel most naponta járnia kell kontrollra, neki is könnyebb, ha nem kell minden alkalommal hosszan ki- és bekötözni az érzékeny sebet.


Zsebi cica gallért is kapott, amivel egyelőre még nagyon nehezen mozog és az evésben-ivásban is akadályozza, ezért ma este kézből kapta a vacsorát. A grillcsirke és a konzerv mellé természetesen egy sor immunerősítő- és vitaminkészítményt is kap, amik reményeink szerint elősegítik majd mielőbbi gyógyulását. Persze még sokáig kell majd fájdalomcsillapítót és antibiotikumot kapnia és naponta jár majd orvoshoz, de minden remény megvan rá, hogy felgyógyuljon. A következő néhány nap alatt még természetesen nagyon aggódunk miatta és drukkolunk, hogy minden rendben legyen, ne gennyedjen be a sebe, ne lázasodjon be, és persze azért, hogy minél hamarabb hozzászokjon a bicebócasághoz és megtanuljon három lábbal élni.


Még egy dolog miatt drukkolunk: a műtét során mintát vettünk az egyik nyirokcsomójából és a daganatból is, hogy megállapítsák a laborban: rosszindulatú daganatról van-e szó, és vannak-e rákos sejtek a mintában.
Ha a leletek negatívak lesznek, akkor minden esély megvan rá, hogy Zsebi cica még hosszú, boldog, egészséges életet éljen. Akkor már csak egy igazi gazdi hiányzik neki!


ElőzményekKöszönjük a TrioVet állatorvosi rendelő életmentő segítségét!

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában