Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Nyírbogát újra- szaporító telep 2.0
2020.07.04.

2020-06-30 Nyirbogát újra. SZAPORÍTÓ TELEP 2.0

Kemény napokon vagyunk túl. Hacsak a tegnapi nap folyamán történteket szeretnénk említeni, azt mondanánk örülünk, hogy sikerült. De pontosan tudjuk, hogy még csak most kezdődik újra..

Az állatvédelem végtelen nehéz cipőben húzza a lábait nap mint nap. Számtalan napiszintű probléma is már iszonyatosan leterheltté teszi a szervezeteket.

De kiemelkedő helyet foglal el mégis, a mára iparággá fejlődött szaporító telepek probléma köre országunkban. NEM TUDUNK NEM REAGÁLNI RÁ. NYÍRBOGÁT, tavaly sokaknak beleégett az agyába ez a település név, az ott iszonyatos körülmények között tevékenykedő szaporító által kizsákmányolt állatok képei, sorsa.
Nekünk, az akkor is jelenlevő szervezeteknek pedig a lelkébe is.

Tavaly megtettük, amit akkor az általunk kezdeményezett hatósági eljárás során megtehettünk. Akkor 108 állat került közigazgatási eljárás során a szervezeteinkhez. Feljelentést tettünk, állatkínzás minősített eseteként kértük, a rendőrség által büntető eljárás megindítását. Azóta is folyamatban van az ügy.

De emberünk akkor sem, azóta sem ismerte fel tettei súlyát.
Mondhatnánk, hogy újra kezdte, de igazából sosem fejezte be az állatok ilyen szintű megélhetési kihasználását.

Állatvédőként nagyon nehéz érzelmeket kizárva, a jelenlegi jogszabályok által alkotott hatósági közegben tiszta fejjel, legjobb tudás mentén minden lehetséges utat bejárva kivárni, hogy végre összeálljon minden, meglegyen újra az a valódi hatósági akarat, amit annyira vágyunk minden nap.

Tegnap MEGTÖRTÉNT. 11 szervezet, hatóságokkal együttműködésben töltöttük a napot.
Bűz, mocsok, kis helyekre összezsúfolt állatok, felnőttek, növendékek, apró kölykök.
Aztán kattant a BILINCS. végre 🙏
Dolgoztunk tűző napon, sárban, dagonyában, fekáliában. Késő este szállt be az utolsó állat mire végre elindulhattunk haza, ki ki több, mint 300 km távolságra. Aztán folytattuk az állatok elhelyezésével, ellátásával, hogy talán végre életükben először tisztaságban, valódi biztonságban hajtsák álomra fejüket. Hajnalban pedig megtettük mi is.

Köszönettel tartozunk a Nyírbátori Rendőrkapitányságnak, a járási kormanyhivatalnak, köszönjük a hozzáállásukat, ahogy maximálisan végig dolgoztuk együtt azt az 5 helyszínt amire fény derült.

Rendőrségi eljárás keretében került lefoglalásra 58 kutya, 5 macska, 7 még élő kecske. Voltak akik nem élhették meg a tegnapot.

Az állatok BŰNJELEKKÉNT kerültek lefoglalásra, nagy részük helyszínen kapta meg az ehhez szükséges azonosítót a szervezeteink által biztosított állatorvosunk által, a tegnap teljesítő szervezetek pedig megkapták őket felelős őrzésre.

Itt nincs vége, most kezdődik vagyis folytatódik a háttérben az a munka, hogy végre megszülessen az az ítélet, amit oly régóta vágyunk ebben a történetben.

Akik pedig ott voltunk, 11 szervezet mégis egy csapatként:

Állatmentő Szolgálat Alapítvány
Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület
Csivava Fajtamentő Egyesület
Dobermann Menedék Alapítvány
Eszkuláp Állatvédő Egyesület
Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
Mopszokért Alapítvány
NOÉ Állatotthon Alapítvány
PCAS Állatmentő Egyesület mentés
Rex Kutyaotthon Alapítvány
Vahur Állatvédő Egyesület

Együttes véleményünk, hogy bár baromi nehéz végigvinni ezeket az eljárásokat, kivárni a hivatalos ügyintézések néha végtelen hosszúnak tűnő folyamatait, de nem lehetetlen, és továbbra is hangsúlyozzuk, a kivásárlás NEM megoldás a szaporítótelepek felszámolására. Már csak azért sem hiszen minden otthagyott forint az állatok további kizsákmányolását jelenti. NE VÁSÁROLJATOK OLCSÓ, FAJTAJELLEGGEL BÍRÓ SZÁRMAZÁSI ÉS /TÖRZSKÖNYV NÉLKÜLI, JELÖLETLEN, ISMERETLEN ELŐÉLETŰ KISKUTYÁKAT, NE TAMOGASSÁTOK EZT A KIZSÁKMÁNYOLÁST!

⚠️ A Noé Állatotthon Alapítvány felelős őrzésébe 15 állat került:
- 7 boxer
- 3 mopsz
- 3 macska
- 2 kecske
Mindannyian bűnjelek, jelenleg nem örökbefogadhatóak! ⚠️

A tegnapi napról és a NOÉ Állatotthon gondozásába került 15 szerencsétlen állatról hamarosan bővebben is beszámolunk! Sajnos mind betegek, kezelésre, műtétekre szorulnak 😪💔Hálásan köszönjük, ha tudtok nekünk segíteni! 🙏❤️

Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom
Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Szaporító telepről menekülteknek!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.🙏Hálásan köszönjük!🙏

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában