Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Zsebi cica szomorú története
2005.05.11.

Zsebi cica története egyelőre szomorú, de reméljük, hogy hamar vidámabbra fordul majd. A 2 év körüli nőstény cirmos cicát az Örs Vezér térnél találták. Mellső lábairól hiányzott a szőr, egyik hátsó lábán pedig csúnya, véres seb volt látható. Először azt hitték, bizonyára csapdába esett, vagy valahova beszorulhatott a lába, azonban a seb egyre csúnyább lett.
Tappancsa szétnyílt, közte véres duzzanatok jelentek meg. Amikor alapítványunkhoz került, szegány cica lába már szó szerint rohadt és bűzlött; csoda, hogy élni, mi több, futni-mászni tudott az utcán.


A laborvizsgálat hamar kiderítette, amire az állatorvos gyanakodott: Zsebi cica lábán egy gyorsan növő daganat van. Szegény Zsebi türelemmel és szelíden tűrte a kezeléseket, de bal hátsó lábának állapota rohamosan romlik, szinte napok alatt kétszeresére nőtt a daganat.
Több állatorvossal való konzultáció után úgy döntöttünk: Zsebi lábát amputálni kell, hogy megmentsük az életét.


Természetesen azt is fontolóra kellett vennünk, nem jobb-e a cicának, ha végleg elaltatjuk. Azonban Zsebi cica nemcsak fiatal és szelíd, de kondíciója is elég jó ahhoz, hogy sikeresen felgyógyuljon egy ilyen komoly operáció után. A röntgenvizsgálat nem mutatott ki áttétet a cica szerveiben; egy oda nem illő puskatölténytől eltekintve belül mindent "rendben találtunk". Zsebi fiatal, életerős és tündéri cica. Ahogy sok állatunk példája bizonyítja: három lábbal is lehet boldog és teljes életet élni.


Több cica került be már hozzánk három lábban; volt kiscica, amelyiknek csapda vágta le a lábát és magától meggyógyult az utcán, de volt olyan is, aki balesetben vesztette el valamelyik végtagját. Azonban mindegyikük tökéletesen boldogult három lábbal, sőt, olyan ügyesen mozogtak, hogy a felületes szemlélő észre sem vette kis fogyatékosságukat.


Ezért reméljük, hogy tudunk segíteni Zsebi cicán és megmenthetjük az életét. Zsebi története egyelőre még szomorú, de ha az operáció sikeres lesz és Zsebi megtalálja álmai gazdiját, aki így, fogyatékosságával együtt is képes szeretni és elfogadni őt, akkor boldog véget ér majd a történet.


Zsebi műtétjére május 12-én, csütörtök délelőtt kerül majd sor.


Folytatás
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában