Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tűzoltók segítettek a cicamentésben
2005.03.12.

Bravúros állatmentést hajtottak végre Budapest legnagyobb állatotthonának önkéntesei a Tűzoltóság segítségével.


A XI. kerületben egy fiatal, cirmos-fehér cica péntek éjjel felmászott egy fára és nem tudott lejönni. Először a lakók illetve a gazdája próbálta leszedni a megriadt állatot, de ahogy teltek a napok, ő csak egyre magasabbra menekült.
A Noé Állatotthon Alapítványt kedden értesítette az egyik negyedik emeleti lakó; ekkor a cica már méterekkel az emelet fölött, egész a fa tetején kapaszkodott, körülötte varjak köröztek.


A vékony ágak tetején kuporgó cica helyezete lehetetlenné tette, hogy akár létrával, akár alpinista felszereléssel a közelébe férkőzzünk, ezért a Tűzoltóságtól kértünk segítséget. A XI. kerületi Tűzoltóság perceken belül megérkezett a helyszínre, majd az egyik tűzoltó és alapítványunk önkéntese, Bélafalvy Krisztina a villanyvezetékek között lavírozva megközelítette a cicát, akit több órás munka után végül szerencsésen sikerült lejuttatni a kb. 25 méteres magasságból.
Bár karmai beszakadtak, tappancsai véreztek és a 4 napos koplalás után igen kiszáradt, Sony cica nem szenvedett komolyabb sérülést és nagyon boldog volt, hogy újra gazdája ölében lehet.
A környékbeli lakók végig figyelemmel kísérték az eseményeket; egész tömeg gyűlt össze a helyszínen és végül hatalmas tapssal jutalmazták az állatmentőket. Sony és gazdája első útja természetesen az állatorvoshoz vezetett.


Köszönjük a Tűzoltóság segítségét, hiszen nélkülük Sony cica nem juthatott volna biztonságba!


A fotókat készítette: Lars-Erik Sipos / Noé Állatotthon Alapítvány


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában