Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Haemobartonellozissal fertőzött kutyáink
2020.03.15.

Két súlyos Haemobartonellozissal fertőzött kutyánk - Camel, aki napokig csövezett egy szemétdombon és Mogyoró, akit 1,5 évvel ezelőtt szó szerint félbe vágtak egy szamurájkarddal - az életéért küzd.
A jó idő, a napsugarak és a felmelegedés hatására hatalmas számban megjelentek a kullancsok, bolhák és hamarosan megjönnek a szúnyogok. A parazitákkal pedig jönnek a sok esetben életveszélyes fertőzések. Babesia, szívférgesség, bőrférgesség... és most a haemobartonella

Ez a betegség eddig nálunk nem bukkant fel, de most 2 kutyánk is az életéért küzd. Camel boxerünk, aki napokig egy szemétdombon csövezett és úgy került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. Ő szinte biztos, hogy már lappangó fertőzéssel érkezett. A hét elején jöttek az első tünetek, véres vizelet, étvágytalanság... azonnal orvoshoz vittük, ahol kiderült a fertőzöttsége, mely már a máját és a veséjét is megtámadta. Azóta napi infúziós kezelést kap és óvatosan talán, talán túl van a nehezén.
A másik kutyusunk Mogyoró, aki kb. 1,5 éve a NOÉ Állatotthon lakója, miután valaki egy szamurájkarddal kis híján félbevágta. Túl élte a borzasztó sérülést, a gerincműtétet, felállt a bénultságból és most vesztésre áll egy egysejtű parazitával szemben :( Mogyoró nagyon rosszul van, kórházban, intenzív kezelést igényel. Nagyon rosszak a labor eredményei, veséje, mája károsodott, hasnyálmirigy gyulladása lett, a hólyagjában alvadékos vér van és a hasüregben szabad hasűri tartalom... Szóval az állapota kritikus és mi nagyon aggódunk ezért a vidám kislegényért!
A két esetnek semmi köze nincs egymáshoz, soha nem találkoztak. De aggasztó, hogy már nem csak a babesia miatt kell aggódnunk a kutyáink esetében, hanem a haemobartonella miatt is.
Ez esetben is csak azt tudjuk mondani - MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS!

****Hálásan köszönjük, ha támogatni tudod kutyusainkat jó minőségű kullancs, bolha, szúnyog elleni készítménnyel! ***

Illetve köszönjük, ha Camel és Mogyoró kórház kezeléséhez hozzá tudsz járulni!
👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Camel és Mogyoró

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

⚠️ Itt az adóbevallás ideje! Rendelkezz adód 1%-ról, ezzel is ÉLETET MENTHETSZ!
Rendelkezési határidő, az adóbevallás leadásától függetlenül, 2020.05.20.! ⚠️
📌 Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
📌 adószám: 18169696-1-42


🙏Hálásan köszönjük!🙏


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában