Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Boldizsár – egy vidám, szomorú történet
2004.12.02.

Kerületünk Rendőrségéről riasztás érkezett hozzánk, mely szerint az egyik kereszteződésben egy kutya fekszik elütve. Azonnal a helyszínre küldtünk egy állatmentőt, így fél óra múlva már állatorvosunk műtőasztalán feküdt a két lábán is szilánkos törést szenvedett kutya.
Másnap bejelentés érkezett alapítványunkhoz, miszerint elveszett egy nyírt szőrű, kan puli kutya, akit Boldizsárnak hívnak. Mivel a leírás ráillet az általunk megmentett ebre, kértük a gazdákat, hogy találkozzunk állatorvosunknál, ahová éppen kontrolra indultunk vissza. Ekkorra a kutya, a körülményekhez képest elég jó állapotban volt, így az udvaron vártuk izgatottan, vajon az ő gazdái érkeznek-e.
Részünkről nagy volt az öröm amikor kiderült: Kutya és gazdi összetartoznak! Az üröm akkor társult örömünk mellé, amikor a "gazdi úr", szinte rá sem nézve súlyosan sérült kutyájára közölte, hogy ő most nem tenné be a kocsiba és különben is nem tudja hová tegye otthon az ápolást igénylő sérültet.
Így hát abban maradtunk –Boldizsár legnagyobb bánatára-, majd holnap érte jön. A műtét ára 70.000 Ft. volt, amihez gyorsan hozzátettem, hogy alapítványunk kifizeti, amennyiben a gazdának nem áll módjában. Másnap meg is érkezett a család a kutyáért, majd amilyen gyorsan jöttek, úgy el is mentek.
Következő hírünk Boldizsárról, állatorvosunktól érkezett, mégpedig az, hogy a "kedves gazdik" erősen gondolkodnak, nem lenne-e jobb végleg elaltatni, az öt ember áldozatos munkájával megmentett, ártatlan állatot. Mindezt azért, mert ők el szeretnének utazni és nincs aki vigyázzon a kutyára. Meg egyébként is: egy magatehetetlen sérült állat – aki bár tökéletesen felépülhet – csak nyűg.
Ekkor állatorvosunk azt javasolta, kérjenek meg minket, biztosan elvállaljuk az eb felügyeletét.
A rövid válasz csak ennyi volt: Azokhoz nem visszük!

Könnyeimmel küszködve, megpróbáltam felmérni a helyzetet:
A Rendőrség jóindulatának köszönhetően, alapítványunk állatmentőt küldött egy kutyáért, akit azután több órás műtéttel megmentett egy állatorvos.(nem mellékes, hogy a tortúra után sem az állatmentőt, sem a műtétet nem kellett kifizetnünk).
Ezek után a gazdik, minket köszönetre sem méltatva, el akarták venni Boldizsár életét, amiből neki is csak egy van, arról nem is beszélve, ahogyan rólunk beszéltek hálájuk jeléül!
Ezt nem tűrve állatorvosunk "megdorgálta" a kutya gazdáit, akik gyorsan egy üveg whiskyvel mondtak neki (és csak neki) elnézést-köszönetet. Nekünk pedig megmaradt ez a vidám-szomorú történet.

Vidám, mert Boldizsár végül megmenekült, ám szomorú, mert szembesülnünk kellett azzal, hogy van, aki munkánkért így mond köszönetet.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában