Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Nyikhaj tetanuszos
2020.01.16.

A Noé Állatotthon Alapítvány legújabb SOS érkező védence Nyikhaj sokkal nagyobb a mint ami látszik. Füzesabonyból érkezett, a nyaka súlyosan sérült, szinte biztos, hogy lánc, madzag vagy drót okozta a nagyon mély körbeérő sebét. Azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba került, ahol a sebét ellátták.
"Normál" esetben itt már az jönne, hogy drukkoljatok és reménykedünk a gyors és komplikációmentes gyógyulásban... viszont mindig van egy DE. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az Ő esetében van egy nagyobb baj, Nyikhaj TETANUSZOS.
"Tetanus (merevgörcs) - A merevgörcsöt, valamely sebnek a Clostridium tetani baktériummal való fertőzés okozza. A baktérium spórái évekig megmaradnak a talajban és a porban, ellenállnak a szárazságnak, a vegyi anyagoknak és a napfénynek. Tetanuszfertőzésre gyanús sérülések lehetnek:
mély (pl. szúrt), elszennyeződött sebek, nyílt törések, állati harapások. A baktérium erős toxinjával károsítja az idegrendszert és az izmokat. Az izommerevség fokozatosan alakul ki, amelyekhez rohamokban jelentkező izomgörcsök társulnak, így gyakran légzési és keringési elégtelenség miatt következik be a halál." Forrás: oltokozpont.hu

Szóval a baj óriási, azonnal megkezdődött a kezelése, a terápia része, hogy a beteget sötétbe, csöndbe, nyugalomba kell helyezni. A merevgörcs jelenleg a fején jelentkezik, reméljük, hogy még a betegség elején sikerült beavatkozni és nem terjed tovább. A gyógyulás így is hosszú lesz és kétséges. Van tetanuszos tapasztaltunk, Jankó kutyusunknak sikerült meggyógyulnia és azóta már egészséges, boldog gazdis. Nyikhajra hosszú és küzdelmes időszak vár, kórházban, sötétben, csendben, egyedül... Reméljük képes lesz küzdeni, hogy vég majd ő is boldog gazdis kutyaként élhessen!

Ebben az óriási harcban kérjük a támogatásodat! 🙏❤️🙏❤️

👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Nyikhaj

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.


🙏Hálásan köszönjük!🙏
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában