Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lackó cica története
2004.07.21.

Lackó cica egy VIII. kerületi bérház pincéjében született, majd rejtélyes úton egyedül maradt. Innentől kezdve éjszakánként keserves nyávogás verte fel a ház csendjét. A lakók értesítették a Noé Állatotthon mentőcsapatát, Berta Katalin, mentésvezető másnap reggel a helyszínre érkezett.
Több órás kutatás a lomok és törmelékek között, a szivárgó szennyvízben, cica sehol. A mentőcsapat három alkalommal tért vissza a helyszínre, az elvadult, emberektől félő cicát egyetlen egyszer látták, amikor is épp’ kiugrott az utcára. A mentők kénytelenek voltak újabb tervet kieszelni, ugyanis pár napon belül várhatóak voltak a rágcsálóirtók, akik patkánymérget helyeztek volna ki a házba.
A patkányméreg felevése végzetes. Hosszú és fájdalmas halálhoz vezet. Kedd hajnalban a csapat altatós csalétket helyezett ki és lesállásba helyezkedett. Hamarosan megjelent a cicus és jól nevelten mindent megevett.
Egy óra múlva mindenki őt kereste. Sehol nem volt. Az állatvédők attól tartottak, hogy úgy beássa magát a lomok alá, hogy képtelenség lesz megtalálni. Eltelt két óra. Macska sehol. De a mentésvezető nem adta fel. Bokáig a szennyvízben, hason a lomok között kereste a cicát, hallgatta a szuszogást.
A kis fekete kandúr pedig édesdeden aludt egy faládában, ott találtak rá, három óra múlva.
Ma a Noé Állatotthon Alapítvány legújabb lakója, már barátkozik az emberekkel, de ő is egy gazdira vágyik, aki minden bizonnyal hamarabb magához tudná szelídíteni.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában