Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kató kutyus esete
2004.06.23.

Ismét telefonon érkezett a riasztás. Két nap alatt a második. Elgázoltak egy kutyát a XVII. kerületben. A telefonáló elmondta, hogy látta az esetet, ám olyan gyorsan történt minden, hogy nem írta fel az autó rendszámát.
Mi természetesen azonnal indultunk, hogy minél előbb állatorvoshoz juttassuk a szerencsétlenül járt ebet.
Amikor a helyszínre értünk, láttuk, hogy elég komoly fejsérülése van a németjuhász jellegű kutyának és valószínűleg teljesen vak. Szerencsére éberen figyelt hangunkra és nem volt bizalmatlan, így könnyebben rakhattuk az autóba.

Ekkor egy hölgy odalépett hozzánk az időközben összesereglett nézelődők közül és megkérdezte: "Most hová fog kerülni a kutya?" Mi elmondtuk, hogy először állatorvoshoz visszük, majd bekerül a Noé Állatotthonba. Ekkor a hölgy elővette a pénztárcáját és a benne lévő 4200Ft.-ot a kezünkbe nyomta. "Nem tudom mennyi, most jövök a közértből és nincs nálam több pénz."

Szinte szóhoz sem jutottunk a megdöbbenéstől, hiszen ilyen még soha nem történt velünk. Rendszerint jön a riasztás, elmegyünk a balesetes állatért elvisszük állatorvoshoz, azután örökbe adjuk, vagy marad állatotthonunk lakója. Nem szokták megkérdezni miért és miből tesszük mindezt. Az idő azonban sürgetett indultuk hát a rendelőbe. Ott egy gyors vizsgálat után megszületett a diagnózis: koponya és orrcsont törés, mégpedig szilánkos.

A műtét két órán keresztül tartott, ám állatorvosunk szerint teljesen helyre fog jönni Kató kutyus koponyája, viszont nem, biztos, hogy mind két szemére látni fog. Ez persze minket és szemmel láthatóan Katót sem zavarja, hiszen nagyon hamar beilleszkedett társai közé várva, hogy egyszer majd talán őt is haza viszi valaki!
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában