Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Összetört cica Szergényben :'(
2019.07.08.

Két napja, a legnagyobb rumliban (autónk szervizben, szabadságolásos időszakban stb.) kérték segítségünket, mert Merseváton egy sérült, balesetes cica tévedt be egy állatbarát portájára. A traumás sokk miatt nem engedte a segítő szándékú embereket közel magához. :( Bármilyen nehézségek is adódhatnak, de egy ilyen kérésre nem lehet nem-et mondani! Azonnal szervezkedésbe kezdtünk, elsősorban autót szereztünk és rohantunk a kicsike megmentésére. Nem volt egyszerű eset, egy villanypásztorral körbevett legelőn feküdt riadt szemekkel. Az áramot kikapcsoltattuk és próbáltuk a lehető legegyszerűbb módon befogni, de előtte több akadályt is le kellett küzdenünk. Hatalmas fájdalmai miatt csípett, rúgott, harapott és eldeformált hátsófelével, fókaszerű mozgással, hihetetlen gyorsasággal bevetette magát egy vadrózsával sűrűn benőtt bozótosba, mely végén egy kis patak csörgedezett. Minket nem olyan fából faragtak , mint akik az első nehézségektől megriadnak, azonnal utána vetettük magunkat. Én törtettem elsőként, de nem voltam valami üdítő látvány, hol a hajam, hol a ruhám recsegett-ropogott és szakadt, de nem adtam, nem adhattam fel! Amikor már a remény egyre inkább fogyott bekövetkezett amitől leginkább tartottam, a lábaim nem engedelmeskedtek, hihetetlen gyorsasággal csúsztam a patak csalogató, hűs vízébe. Segítőm rohant felém, de nem engedtem túl közel magamhoz, mert azzal sem lettünk volna előrébb, ha mindketten a mentés helyett a csobbanást választjuk. Kapaszkodót sehol sem találtam, csakis tüskés bokrok vettek körül, a lábaim egyre mélyebbre ásták a patak iszapos partját. Combközépig a sűrű iszapos vízben, egy faág segítségével elértem a cicát és próbáltam óvatosan és gyengéden ösztönözni a rét irányába. Ott és akkor megtörtént a nagy áttörés és odakúszott hozzám. Azonnal szállító boxba pakoltuk és egy utolsó mély lélegzetvétellel kievickéltem nedves fogságomból. Rohanás az orvoshoz.

A szívem a torkomban dobogott, a mozgását elnézve rettegtem attól, hogy sérülése gerinc eredetű. Vizsgálat közben kiderült, hogy végtagjaiban van fájdalomérzet, ami nagyon jó hír. Sajnos a rendelőben röntgen gép éppen elromlott, így manuálisan vizsgálattal megállapította a doktor, hogy a combcsont feje kiugrott az ízületi vápából, de valószínűsíthető egy ezzel párhuzamos medencetörés is. Sürgősségi elsősegélyt azonnal megkapta, de elkerülhetetlen a sérülés teljes feltérképezése után egy hatalmas és igen költséges műtét. Azóta nálam van.

Hihetetlen barátságos, dorombolós és dagasztós kandúrka, aki teljesen partner mindenféle segítő szándékú közeledésre. Holnap rohanunk vele Budapestre, ahol a Noé Állatotthon nagyszerű sebész csapata összerakja nekünk, hogy teljes értékű életet tudjon élni egy remek gazdi otthonában. Még nagyon hosszú és nehéz út lesz a gyógyulásig, de rajtunk nem fog múlni.
Hálásan köszönjük ha anyagilag is támogatod a Noé Állatotthon Macskamentés munkáját és sérült védencünk teljes felépülését!
NOÉ Állatotthon Alapítvány macskamentésének elkülönített bankszámla száma: OTP 11710002- 20085016

Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom

Paypal: info@noeallatotthon.hu

A közlemény rovatba kérjük beírni: Merseváti kandúrka

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!!
FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.
Hálásan köszönjük!🙏Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában