Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ismét kutyacsempészek
2019.05.29.

Ismét kutyacsempészek autójában szenvedett 38 ici-pici babakutya.
Szombat késő este Rédics külterületén olasz kutyacsempészek akadtak fent a Zala megyei rendőrök közúti ellenőrzésén. Az autóban 38 kölyökkutya volt egymás hegyén hátán összezsúfolva. Az apróságok nem hogy a törvényben előírt minimum 8 hetes kort - amikor el lehet szakítani az anyjuktól - nem érik el, de sokuknak nincs még foga és cumisüvegből kell etetni őket, annyira fiatalok. A kicsik között volt francia bulldog jellegű és uszkár vagy puli jellegű apróság.

Büdösek, koszosak, elhanyagoltak, szőrük a fekáliától összeragadt. Hasmenés, hányás, iszonyú mennyiségű bélféreg és általános legyengült rossz állapot jellemző szinte mindegyikükre. A túl fiatal kölyköknek chipjük, oltási könyvük nem volt.

Hálásan köszönjük a Zala megyei rendőrség ismételten hathatós munkáját! A kölykök 8 állatvédő szervezet összefogásában már biztonságban vannak. Az ügyben állatkínzás gyanúja miatt megindult a hivatalos eljárás!
Azonnali gyógykezelésük megkezdődött. Sajnos sokan válságos állapotban vannak, értük az állatorvosainkkal együtt küzdünk.

Van az éremnek egy másik oldala... nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy a most lebukott olasz illetőségű autó ugyanaz a gépkocsi volt, amiben tavaly februárban 25 szintén nagyon rossz állapotú, túl fiatal bulldog kölyköt akartak kicsempészni Magyarországról. Csupán a sofőrt cserélték le. Mindezt a police.hu oldalon közzétett fényképek is egyértelműen megerősítik.
Számunkra komolyan elgondolkoztató és nagyon elkeserítő, hogy az akkor is példás és lelkiismeretes rendőrségi eljárás ellenére ez hogy történhet meg? Ki a felelős azért, hogy külföldi felvásárlók pofátlanul és számolatlanul csempészik ki a magyar szaporító gyárakban nagyüzemben készülő alig néhány hetes babaállatokat? Hogy olyan haszonnal tudnak dolgozni, hogy szükséges mellékterméknek tekintik az úton szenvedve kínhalàlt haló kölyköket?

A kutyusok még picik, betegek, folyamatos orvosi kezelésre szorulnak. Jelenleg semmilyen szempontból nincsenek még örökbefogadható állapotban. Ezért mi is és a többi segítő szervezet is a türelmeteket kérjük! Engedjétek, hogy most a kis ÉLETÜK megmentésére koncentráljunk. Amint örökbefogadhatóak lesznek jelezni fogjuk!

Köszönjük az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala azonnali segítségét, most is ők voltak az első segítő láncszem a rendőrség és a segítő szervezetek között!

"kutyacsempészek, kutyagyár,megintösszefogtunk, együttkönnyebb"

Állatmentő Sereg
Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala
Állatvédők Vasi Egyesülete
Noé Állatotthon Alapítvány
Putrinka
Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület
Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Vahur Állatvédő Egyesület Ajka

****
A NOÉ Állatotthon gondozásába 7 kiskutya került. 4 francia bulldog jellegű és 3 uszkár-puli féle. Mind a heten nagyon fiatalok, ömlenek belőlük a férgek. Orvosi kezelésre szorulnak. Jelenleg még NEM ÖRÖKBEFOGADHATÓAK! Türelmeteket kérjük!
A picik kezelése, orvosi ellátása, speciális etetése komoly váratlan extraköltséget jelent. Hálásan köszönjük, ha támogatásoddal hozzá tudsz járulni az esélyükhöz az ÉLETre! 🙏❤️
👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Rédicsi csempész kölykök

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.🙏Hálásan köszönjük!🙏

Nem saját fotók forrása: police.hu, Állatvédelmi Járőrszolgálat ZalaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában