Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Vönöcki óvodások életet mentettek ♥
2019.04.09.

A mai nap ismét tele volt örömmel, csodával és hálával. Délelőtt kaptam egy telefonhívást miszerint a vönöcki óvodában találtak egy mókust és nagy valószínűséggel sérült lehet. Attilával bepattantunk az autóba és azonnal rohantunk segíteni, kesztyű, boksz és minden ami egy sérült „vadállat” befogásához szükséges lehet:D. Már az ajtóban vártak minket és mutatták az aprócska mókus babát, akit a kis óvodások találtak a fűben. Azonnal bevitték biztonságos helyre és az óvó nénik keresték a lehetőséget életének megmentésére. Telefonáltak az Állatvédők Vasi Egyesületéhez és mivel nagyon régóta jó kapcsolatot és együttműködést ápolunk velük, valamint a közelségünk is indokolta, ők kértek meg minket, hogy segítsünk a mókuson. Csodálatos dolog látni az izgalomtól csillogó gyermekszemeket és az örömöt, hogy ők is részesei lehetnek egy kis élet megmentésének.
Hálásan köszönjük az óvó nénik és dadusok hozzáállását, hogy már a kezdetektől arra nevelik a kicsiket, hogy szeressék és tiszteljék a környezetüket és segítséget nyújtsanak a bajba jutottaknak. Az állatok szeretetét nagyon nehéz könyvekből, szaklapokból tanítani, a legjobb módszer az élménynyújtás és a tapasztalatszerzés. Biztos vagyok benne, hogy a vönöcki kis óvodások a ma napon kapott impulzusok hatására közelebbi kapcsolatba kerültek a természettel és szilárdult az állatszeretetük, a gondoskodás és védelem érzete. Legújabb védencünk a Simon nevet kapta tőlük.
Simon még az éjszakát a szergényi menhelyünkön tölti, Attila vállalta a két óránkénti cumiztatását és holnap együtt utaznak a Noé Állatotthon budapesti központjába, ahol szakértő kezek felnevelik, majd repatriálják őt. ♥Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában