Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Éves beszámoló 2018-ról
2019.01.28.

Ismét eltelt egy év és elmondhatom, hogy 2018. a fordulatok éve volt. Részünk volt nagyon sok csodában, örömben és boldogságban, ugyanakkor sok-sok küzdelem, aggódás és sírás nehezítették mindennapjainkat.
Már február elején iszonyatosan nagy feladatot kaptunk, részt vállaltunk a Lentiben lefoglalt bulldog kölykök elhelyezésében - hozzánk 15 kölyök érkezett. Nagyon nehéz hetek következtek, napi 24 órában versenyt futottunk az idővel az életükért. Nagyon betegen érkeztek, szinte mindnek azonnali orvosi kezelés vált szükségessé. Nem egy esetben éjszaka rohantunk a kórházba infúzióra, a súlyosabb állapotban lévőket pedig otthon ápoltuk, hogy melegben, szeretetben vészeljék át a nehéz napokat. Három hét elteltével 14 babát adtunk át a fajtamentésnek, sajnos egy kicsinek nem sikerült.

Az év folyamán nagyon sokszor összetört a szívünk, 8 csodálatos kutyától búcsúztunk. Minden igyekezetünk ellenére Ők már a Szivárványhídon túlra a Noé égi falkájához költöztek.


Többször kellett kényszerű létszámstopot hirdetnünk, de nem dőltünk hátra egy percre sem, folyamatosan agyaltunk és logisztikáztunk, hogy a legrászorultabbaknak segítséget nyújthassunk.

Akik nekünk segítettek…
Tavasszal budapesti önkéntesek aktív részvételével folytatódott a menhelyünk fejlesztése, melyből a legkisebbek is kivették részüket. A napi munkánk könnyítése érdekében földalatti vízelvezető rendszert építettek ki, majd a kennelek és lakóépületek tetőszerkezetét javították.


Júniusban meghívást kaptunk egy neves amatőr golf versenysorozat Zalacsányi állomására, melyen Alapítványunk javára szerveztek gyűjtést. Csodálatos élményekkel gazdagodtunk, nagyon sok állatbaráttal ismerkedtünk meg.

2018-ban, a Ti segítségetekkel ismét közel 2 millió Ft-os tápadományt kaptunk a Lidl Magyarország Kft Telitálka projektje keretében. Ezzel a mennyiséggel teljesen feltölthettük raktárainkat, közel egy éves tápigényünket fedezi.

A celldömölki Alfások szerveztek ősszel egy nagyobb adománygyűjtő programot menhelyünk javára, adományaikat személyesen hozták el. Az a hihetetlen összetartás és szeretet, mellyel érkeztek a legmerészebb álmainkat is felülmúlta. Pillanatok alatt megtelt a nagy udvarunk szebbnél szebb autóval és nagyon sok baráttal.

És akinek mi segítettünk….

Mentéseink során párszor tévedtünk ismeretlen területre. A kihívásoktól sohasem ijedtünk meg, mindig az életmentés volt a legfőbb célunk. Nagyon sok boldog pillanatot kaptunk az „idegenektől” és szerencsére mindannyiuk sorsát megnyugtatóan sikerült rendezni.

Az év folyamán látogatást tettünk az Állatvédők Vasi Egyesülete menhelyén, mely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Nem érkeztünk mi sem üres kézzel, cicás tápadományunkat nyújtottuk át kis védenceiknek.

Még adós vagyok a statisztikai adatokkal:
2018-as nyitó létszámunk : 71
beérkező: 83
gazdira talált: 13
eredeti gazdájának hazajuttattunk 3-at
Budapestről érkezett: 4
Budapestre került: 54
Jelenlegi létszámunk 72.

Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!

Nagyon sok tervünk van 2019-re, kérjük továbbra is támogassátok munkánkat, hiszen tudjátok CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET!

A NOÉ Állatotthon / Szergényi Menhelyének elkülönített bankszámlaszáma:
OTP 11710002 21406267

Támogatás küldése közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/szervezet/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-2195

Paypal: info@noeallatotthon.hu

A NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalára érkező hívás vagy SMS üzenet:

FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Védenceink virtuális örökbefogadással is támogathatóak a gazdikereső oldalukon keresztül.Kérjük, akik leadják adóbevallásukat, gondoljanak arra, hogy állatotthonunk csak úgy tud segíteni a továbbiakban is, ha mellénk álltok. Ajánljátok fel a NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY-nak személyi jövedelemadótok 1%-át.


Adószámunk: 18169696-1-42
Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában