Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

NOÉ Állatotthon Alapítvány 2017. évi Közhasznúsági Jelentés
2018.05.28.

Noé Állatotthon Alapítvány
2017. évi Közhasznúsági Jelentés

Működési beszámoló
Alapítványunk a 2017.01.01-2017.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2017. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Idősödő bikánknak, Bitangnak életbevágóan fontos volt, hogy legyen egy zárt, szélvédett helye. Elkészült egy új tágas röpde a papgájoknak és díszmadaraknak, ahol nem csak kényelemben élhetnek egész évben, de a látogatóink is megcsodálhatják őket a nagy üvegablakokon keresztül. Tovább folytattuk az Állatotthon akadálymentesítését, újabb betonjárdák készültek el. Néhány régebben húzódó, halaszthatatlan dolognak is a végére jártunk: burkolat került a büfé teraszára és lett egy új irodakonténerünk, és az oktatóközpont környezete is megújult.

És talán a legnagyobb lépés, hogy megkezdődött az állatotthon megújuló energiával történő ellátása. Ennek keretében napkollektorokat telepítettek a központi istálló tetejére. A teljes kivitelezés ugyan áthúzódik 2018-ra, de így is nagyon boldogok vagyunk, hogy beindulhatott ez a korszerűsítés.

Tovább zajlott a régi, közel 25 éves kennelek felújítása, modernizálása. Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Nagyon sok minden megvalósult, ahogy sok-sok minden maradt erre az évre is, a teendők sosem fogynak el. Van néhány álmunk mely most már évek óta húzódik, nagyon reméljük, hogy ebben idén nagyot tudunk előre lépni. Elsődleges cél most egy a kutyáknak készülő rehibiltációs kennelsor.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2017. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyktől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2017-ben több, mint 40 csoportot fogadtunk és közel 65 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2017-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet
KOZ2016 nyomtatvány

Budapest, 2018. május 28.Megosztom a Facebookon