Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Amikor egy család újra egymásra talál
2018.06.19.

A jó idő meghozta magával nemcsak a napsütést és a madárcsicsergést, de a menteni váró kutyákat is. Mind a celldömölki karantén telepünkön, mind a szergényi telephelyünkön közel volt a létszám a maximálishoz, ám ekkor érkezett a kétségbeesett hívás – hat kutyának helyet kell szorítanunk.
Egy idős állatorvos sajnálatos módon elhunyt a saját otthonában, ám hűséges kutyái a végsőkig őrizték őt. Mindenkinek, aki közeledni és segíteni próbált, szembe kellett nézni a hat kutya nemtetszésével, támadásával. Nagy nehezen sikerült befogni az ebeket, és átkerültek a pápai gyepire, majd onnan pedig a celldömölki karantén telepünkre. Mindegyikőjük idős, reményvesztett, keverék kutya, akik csak az bácsi jóságának köszönhetően éltek családban és szeretetben. Ő volt a biztos pont az életükben. Meggyötört lelkünknek nem csak a súlyos gyásszal kellett szembenézni, hanem egymás hiányával is, hiszen szigorú szabályainknak megfelelően a hat kutya külön kennelben töltötte az ezt követő napokat, heteket, amíg karantén idejük lejárt. Megkapták a szükséges orvosi ellátást és ivartalanítva lettek. Az oltási program letelte után hamar világossá vált, hogy Jordán, az őszes arcú, bölcs szemű, legkisebb termetű kutyus a főnök, a falkavezér. Esténként körbejárt a kenneleknél, és percekig ellenőrizte, hogy a társaival minden rendben van-e. Csak ezután a kötelező kör után ment a dolgára.
Émi magas vemhessége miatt azonnali ivartalanításra szorult. Kicsit bizalmatlan, amit próbál leküzdeni több-kevesebb sikerrel.
Nalát bicebóca járásáról lehet felismerni. Valószínűleg évekkel ezelőtt elszenvedhetett egy balesetet és szeretett gazdája „összelegózta” törött csontjait, emiatt nehézkesebb a mozgása.
Janek a legifjabb a családban, kicsit szórakozott, szüksége van egy kis időre, amíg feloldódik az emberek társaságában.
Radó és Sebő az, akik lelkileg a legjobban sérültek. Hosszú hetekig elő sem jöttek a házukból, remegve bújtak el, ha emberi hangot hallottak. Sok időre, energiára és szeretetre volt szükség ahhoz, hogy emberi kéz érinthesse őket. A karantén idő letöltése után a öt kutya átköltözött a Szergényi telephelyünkre. Kaptak egy hatalmas udvart, valamint fedett kennelrészt, ahol hamar otthon érezték magukat.
Sebőnek, a kis vörös tacskószerű kutyusnak nem csupán depressziójával kellett küzdeni, mindközül az egészségi állapota is a legsúlyosabb volt. Nagy méretű lágyéksérvvel, megnagyobbodott herékkel és farok tőnél kialakult daganattal került műtőasztalra. A sikeres műtétnek és a negatív szövettani eredménynek köszönhetően ma már ő is egészséges, így követhette társait a szergényi telephelyünkre. A többiek kíváncsian topogtak a kennel ajtóban, izgatottan figyelték, hogy valaki érkezik hozzájuk.
Volt sok puszi, farokcsóvi, örömködés. Ma már Jordán, a kisfőnök is elégedetten veszi tudomásul, hogy a családja ismét egymásra talált. Idős, homályos szemükben már látni a csillogást, azóta a boldogságtól ragyog.
Mindannyian szeretetéhesek, imádott gazdájuk halála óta megtört szívvel, de boldogan élik tovább az életüket.
Van egy őrangyaluk, aki odafentről vigyáz rájuk, mi pedig itt, a szergényi telephelyünkön gondoskodunk róluk. Történetük alátámasztja, hogy az ember leghűségesebb társa valóban a kutya.


"Az egyetlen abszolút önzetlen barát, akire az ember szert tehet ebben az önző világban, az egyetlen, aki sosem hagyja el őt, az egyetlen, aki sosem hálátlan és hűtlen hozzá - az a kutyája. Ő az, aki mellette áll jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Ott alszik a hideg földön, ahol a barátságtalan szelek fújnak, s ádázul zuhog a hó, csak hogy gazdája oldalán lehessen. Megnyalja a kezet, amiben nincs élelem, amit felajánlhatna. Nyalogatja a sebeket, és enyhíti a fájdalmakat, melyeket a világ kegyetlensége ejt. Úgy őrzi koldus gazdája álmát, mintha király volna. Mikor minden barát eltűnik, ő marad. Ha elmúlik a gazdagság vagy a hírnév szertefoszlik, ő olyan hűséges marad szeretetében, ahogy a nap kitart az útján az égen."
(George Graham Vest)

További képek ITT!Ha szeretnéd támogatni a további munkánkat, megteheted a szergényi telephely elkülönített számláján:

Számlaszámunk : OTP 11710002 21406267
Közvetlen bankkártyás adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Paypal utalás: info@noeallatotthon.hu

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.
És ne feledd, még rendelkezhetsz adód 1 %-áról!
Adószámunk:18169696-1-42

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában