Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Amikor egy család újra egymásra talál
2018.06.19.

A jó idő meghozta magával nemcsak a napsütést és a madárcsicsergést, de a menteni váró kutyákat is. Mind a celldömölki karantén telepünkön, mind a szergényi telephelyünkön közel volt a létszám a maximálishoz, ám ekkor érkezett a kétségbeesett hívás – hat kutyának helyet kell szorítanunk.
Egy idős állatorvos sajnálatos módon elhunyt a saját otthonában, ám hűséges kutyái a végsőkig őrizték őt. Mindenkinek, aki közeledni és segíteni próbált, szembe kellett nézni a hat kutya nemtetszésével, támadásával. Nagy nehezen sikerült befogni az ebeket, és átkerültek a pápai gyepire, majd onnan pedig a celldömölki karantén telepünkre. Mindegyikőjük idős, reményvesztett, keverék kutya, akik csak az bácsi jóságának köszönhetően éltek családban és szeretetben. Ő volt a biztos pont az életükben. Meggyötört lelkünknek nem csak a súlyos gyásszal kellett szembenézni, hanem egymás hiányával is, hiszen szigorú szabályainknak megfelelően a hat kutya külön kennelben töltötte az ezt követő napokat, heteket, amíg karantén idejük lejárt. Megkapták a szükséges orvosi ellátást és ivartalanítva lettek. Az oltási program letelte után hamar világossá vált, hogy Jordán, az őszes arcú, bölcs szemű, legkisebb termetű kutyus a főnök, a falkavezér. Esténként körbejárt a kenneleknél, és percekig ellenőrizte, hogy a társaival minden rendben van-e. Csak ezután a kötelező kör után ment a dolgára.
Émi magas vemhessége miatt azonnali ivartalanításra szorult. Kicsit bizalmatlan, amit próbál leküzdeni több-kevesebb sikerrel.
Nalát bicebóca járásáról lehet felismerni. Valószínűleg évekkel ezelőtt elszenvedhetett egy balesetet és szeretett gazdája „összelegózta” törött csontjait, emiatt nehézkesebb a mozgása.
Janek a legifjabb a családban, kicsit szórakozott, szüksége van egy kis időre, amíg feloldódik az emberek társaságában.
Radó és Sebő az, akik lelkileg a legjobban sérültek. Hosszú hetekig elő sem jöttek a házukból, remegve bújtak el, ha emberi hangot hallottak. Sok időre, energiára és szeretetre volt szükség ahhoz, hogy emberi kéz érinthesse őket. A karantén idő letöltése után a öt kutya átköltözött a Szergényi telephelyünkre. Kaptak egy hatalmas udvart, valamint fedett kennelrészt, ahol hamar otthon érezték magukat.
Sebőnek, a kis vörös tacskószerű kutyusnak nem csupán depressziójával kellett küzdeni, mindközül az egészségi állapota is a legsúlyosabb volt. Nagy méretű lágyéksérvvel, megnagyobbodott herékkel és farok tőnél kialakult daganattal került műtőasztalra. A sikeres műtétnek és a negatív szövettani eredménynek köszönhetően ma már ő is egészséges, így követhette társait a szergényi telephelyünkre. A többiek kíváncsian topogtak a kennel ajtóban, izgatottan figyelték, hogy valaki érkezik hozzájuk.
Volt sok puszi, farokcsóvi, örömködés. Ma már Jordán, a kisfőnök is elégedetten veszi tudomásul, hogy a családja ismét egymásra talált. Idős, homályos szemükben már látni a csillogást, azóta a boldogságtól ragyog.
Mindannyian szeretetéhesek, imádott gazdájuk halála óta megtört szívvel, de boldogan élik tovább az életüket.
Van egy őrangyaluk, aki odafentről vigyáz rájuk, mi pedig itt, a szergényi telephelyünkön gondoskodunk róluk. Történetük alátámasztja, hogy az ember leghűségesebb társa valóban a kutya.


"Az egyetlen abszolút önzetlen barát, akire az ember szert tehet ebben az önző világban, az egyetlen, aki sosem hagyja el őt, az egyetlen, aki sosem hálátlan és hűtlen hozzá - az a kutyája. Ő az, aki mellette áll jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Ott alszik a hideg földön, ahol a barátságtalan szelek fújnak, s ádázul zuhog a hó, csak hogy gazdája oldalán lehessen. Megnyalja a kezet, amiben nincs élelem, amit felajánlhatna. Nyalogatja a sebeket, és enyhíti a fájdalmakat, melyeket a világ kegyetlensége ejt. Úgy őrzi koldus gazdája álmát, mintha király volna. Mikor minden barát eltűnik, ő marad. Ha elmúlik a gazdagság vagy a hírnév szertefoszlik, ő olyan hűséges marad szeretetében, ahogy a nap kitart az útján az égen."
(George Graham Vest)

További képek ITT!Ha szeretnéd támogatni a további munkánkat, megteheted a szergényi telephely elkülönített számláján:

Számlaszámunk : OTP 11710002 21406267
Közvetlen bankkártyás adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Paypal utalás: info@noeallatotthon.hu

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.
És ne feledd, még rendelkezhetsz adód 1 %-áról!
Adószámunk:18169696-1-42

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában