Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2017. évi beszámoló
2018.04.27.

ADHAT vonal beszámoló
2017. év

A telefonos adománygyűjtés (hívás és SMS) továbbra is közkedvelt támogatási forma adományozóink, támogatóink körében, hisz egyszerűen és gyorsan tudják így munkánkat támogatni. :)

2017. évi statisztikánk:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (2017. évben elszámolt és jóváírt, de 2016. II. félévére vonatkozó térüléssel, valamint a 2017. I. féléves térüléssel együtt) összege: 12.853.587 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 529.550 Ft
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 12.853.587 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthonba kerülő, 2017. évben megközelítőleg kb. 1000 állat

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A befolyt összeget teljes egészében állatorvosi ellátásra, gyógykezelésre, gyógyszerekre fordítottuk.

Működésünk szerves része 2017. évben is az állatmentés volt.

2017-ben az egyik legnagyobb problémát a szívférgesség robbanásszerű terjedése okozta. Tervezett állatorvosi költségeink a szűréseknek, diagnosztizálásnak – méreg drága labor vizsgálatok, ultrahangok, röntgenek – és a gyógyító eljárásoknak köszönhetően teljesen elszálltak az év végére.

A szívféreg egy szúnyogok által terjesztett parazita. Csendes gyilkos, ha már tüneteke okoz, akkor általában túl nagy a baj. Az igazán hatásos védekezés ellene a prevenció, a megelőzés. De ha megvan a baj, akkor a kezelése nagyon hosszadalmas, drága és rizikós. A fertőzés súlyosságától függően szóba jöhet katéteres szívet érintő műtét, arzén tartalmú injekció, hónapokig tartó boxfogsággal együtt. 2017-ben 30 feletti betegségszámunk volt, mely a sok százezer forintos egyedenkénti kezelési, gyógyulási költséget figyelembe véve, igen csak megnövelte az amúgy is borsos állatorvosi költségeinket.2017 január 1-től már Vas megyében is jelen vagyunk. Osztrák állatvédő alapítványtól vettük át a szergényi 100 férőhelyes kutyamenhely és a hozzá tartozó, európai színvonalú celldömölki karanténrészleg üzemeltetését. A menhelyen elsősorban a környék rosszul tartott kutyái és a közeli gyepmesteri telepek halálos ítélete elől mentett állatok élhetnek, hatalmas kennelekben, békében, boldogságban, biztonságban. 2017-ben 120 kutyát sikerült elhelyeznünk a szergényi menhelyen, 90%-uk gyepmesteri telepek halálsoráról érkezett. A bekerülő kutyák először a celldömölki karanténban kerülnek elhelyezésre. Ennek köszönhetően a gyepmesteri telepekről érkező oltatlan, ismeretlen előéletű kutyák a legnagyobb biztonságban tölthetik a megmentésük utáni első időszakot. A kutyusok egy része helyben talál új gazdára, de nagyon sokuk felkerül a budapesti állatotthonba és így találnak új gazdára. Ennek köszönhetően 2017-ben csak ebből a régióból 95 védencünk gazdisodott.A segítségetekkel a jövőben is mindent megteszünk azokért akikért mi egyszer felelősséget vállaltunk!

Köszönjük Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában