Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2017. évi beszámoló
2018.04.27.

ADHAT vonal beszámoló
2017. év

A telefonos adománygyűjtés (hívás és SMS) továbbra is közkedvelt támogatási forma adományozóink, támogatóink körében, hisz egyszerűen és gyorsan tudják így munkánkat támogatni. :)

2017. évi statisztikánk:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (2017. évben elszámolt és jóváírt, de 2016. II. félévére vonatkozó térüléssel, valamint a 2017. I. féléves térüléssel együtt) összege: 12.853.587 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 529.550 Ft
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 12.853.587 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthonba kerülő, 2017. évben megközelítőleg kb. 1000 állat

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A befolyt összeget teljes egészében állatorvosi ellátásra, gyógykezelésre, gyógyszerekre fordítottuk.

Működésünk szerves része 2017. évben is az állatmentés volt.

2017-ben az egyik legnagyobb problémát a szívférgesség robbanásszerű terjedése okozta. Tervezett állatorvosi költségeink a szűréseknek, diagnosztizálásnak – méreg drága labor vizsgálatok, ultrahangok, röntgenek – és a gyógyító eljárásoknak köszönhetően teljesen elszálltak az év végére.

A szívféreg egy szúnyogok által terjesztett parazita. Csendes gyilkos, ha már tüneteke okoz, akkor általában túl nagy a baj. Az igazán hatásos védekezés ellene a prevenció, a megelőzés. De ha megvan a baj, akkor a kezelése nagyon hosszadalmas, drága és rizikós. A fertőzés súlyosságától függően szóba jöhet katéteres szívet érintő műtét, arzén tartalmú injekció, hónapokig tartó boxfogsággal együtt. 2017-ben 30 feletti betegségszámunk volt, mely a sok százezer forintos egyedenkénti kezelési, gyógyulási költséget figyelembe véve, igen csak megnövelte az amúgy is borsos állatorvosi költségeinket.


2017 január 1-től már Vas megyében is jelen vagyunk. Osztrák állatvédő alapítványtól vettük át a szergényi 100 férőhelyes kutyamenhely és a hozzá tartozó, európai színvonalú celldömölki karanténrészleg üzemeltetését. A menhelyen elsősorban a környék rosszul tartott kutyái és a közeli gyepmesteri telepek halálos ítélete elől mentett állatok élhetnek, hatalmas kennelekben, békében, boldogságban, biztonságban. 2017-ben 120 kutyát sikerült elhelyeznünk a szergényi menhelyen, 90%-uk gyepmesteri telepek halálsoráról érkezett. A bekerülő kutyák először a celldömölki karanténban kerülnek elhelyezésre. Ennek köszönhetően a gyepmesteri telepekről érkező oltatlan, ismeretlen előéletű kutyák a legnagyobb biztonságban tölthetik a megmentésük utáni első időszakot. A kutyusok egy része helyben talál új gazdára, de nagyon sokuk felkerül a budapesti állatotthonba és így találnak új gazdára. Ennek köszönhetően 2017-ben csak ebből a régióból 95 védencünk gazdisodott.


A segítségetekkel a jövőben is mindent megteszünk azokért akikért mi egyszer felelősséget vállaltunk!

Köszönjük Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában