Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kis magyar valóság
2005.02.14.

Újabb állatkínzáshoz hívták alapítványunkat február 14-én. A Gyömrõi út mentén, egy elhagyatott területen hajléktalanok tanyáznak; tõlük kellett elhozni egy megkínzott kiskutyát.A Noé Állatotthon Alapítványt egy szomszédos telep biztonsági õre értesítette, aki elmondta: a kutyát napokra, hetekre is magára hagyták a hajléktalanok étlen-szomjan. Hogy a nyakába tekert drótdarabbal felkötni akarták a kiskutyát, vagy csak egyszerûen megpróbálták helyhez kötni, nem tudjuk, de a drót körbe mélyen átvágta az állat torkát.Amikor tegnap a korábban élénk kiskutya már élelmet sem tudott elfogadni és láthatóan elhagyta magát, a biztonsági õr úgy döntött, segítséget kér az állatvédõktõl. Alapítványunkat elmondása szerint sokadiknak hívta fel, már-már reményt vesztve, mert a túlterhelt szervezetek sehol sem tudtak foglalkozni a kutyával.


A 4-5 hónapos, keverék kölyköt valóban rendkívül rossz állapotban találtuk a szedett-vedett, elhagyatott "sátortábor" közepén; a környezõ fákon kötelek, drótok lógtak, elképzelhetõ, hogy a kiskutyát is az egyik fára kötötték fel korábban. A nyakáról levágott drót alatt véres, gennyedzõ vágás volt látható körben; a hús mindenütt kilátszott rajta. Az is elképzelhetõ, hogy kis korában rakták rá a dróthurkot, ami nem engedett, ahogy az állat növekedett és szinte csontig belemart a húsba.


Bár a biztonsági õr elmondása szerint az állatot korábban többször is bántalmazhatták, hagyta magát ölbe venni és szelíden tûrte a gyalogtúrát visszafelé, a járható területen parkoló autóig.


A kutyust azonnal állatkórházba szállítottuk, ahol jelenleg is kezelés alatt áll.


Kapcsolódó cikk:

Meggyógyult az átvágott torkú kiskutya

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában