Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Folytatódik a szívférgesség
2018.01.16.

Ma Pétérfia Dalma kardiológus, szívféreg specialista ultrahang szakorvosnál jártunk 4 védencünkkel. Felemás hírekkel jöttünk haza.

Jive a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentésének új védence, PCR genetikai teszttel igazolt szívférges. A szív ultrahang vizsgálat alapján kardiológiailag rendben van, férgek nem létszódnak a tüdőartériában, vagy a szívében. Viszont a vérében hemzsegnek a szívféreg lárvák (microfilaria), így a gyógykezelését kórházi körülmények között kell megkezdeni. Állapotának megfelelően microfilaria gyérítéssel kezdünk, majd lassú terápiával kezeljük a szívférgességét.

Ficánka nagyon régi védencünk. Epilepsziás pincsikeverék, aki mind a két szemét elvesztette korábban glaukóma miatt. Most felmerül a cushing kór gyanúja, melyet egy összetett laborvizsgálat igazolt. Sajnos a hasi ultrahang kiderítette, hogy két oldali mellékvese daganat okozza a bajt. Műteni nem lehet, reméljük, hogy a méreg drága Vetoryl kezelés adhat még neki időt.

Sole a csodálatos német juhászunk túl van egy sikertelen szívféreg eltávolító műtéten és az első fél éves kezelés protokollon. Ma a kontroll szív ultrahangra abban a reményben vittük, hogy nyoma sincs már a férgeknek és csinálhatunk neki egy ellenőrző tesztet. Sajnos ugyan kevesebb, de még mindig látszódik féreg a tüdő artériában, így a 6 hónapos kezelési menet most kezdődik elölről.

Bajusz, a bogárszemű pulifélénk vadi új védencünk. A gazdája meghalt és így került a gondozásunkba, nagyon elhanyagolt állapotban. A szívféreg szűrés pozitív eredményt hozott. A szívultrahangon a pulikra jellemző enyhe fokú szívbillentyű megvastagodás látszik, de férgeket nem mutatott a vizsgálat. A vérében nagy számban jelen vannak a peték, de hogy biztosak legyünk benne, hogy szívféreg, vagy bőrféreg lárváiról van szó PCR genetikai vizsgálatot kértünk laborban.

Sajnos mind a négyen betegek, kezelésre, vizsgálatokra, gyógyszerezésre szorulnak. Csak a mai látogatásunk közel 70.000 Ft-ba került. Védenceink mindig a legmodernebb és legjobb kezeléseket kapják, hogy ezt biztosítani tudjuk nekik a Ti segítségeteket kérjük.
Köszönjük, ha támogatod a NOÉ Állatotthon beteg állatainak kezelését, gyógyulását.

Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom

Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Közlemény rovatba kérjük beleírni: beteg állatok gyógykezelése / szívféreg kezelések

IIlletve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában