Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Folytatódik a szívférgesség
2018.01.16.

Ma Pétérfia Dalma kardiológus, szívféreg specialista ultrahang szakorvosnál jártunk 4 védencünkkel. Felemás hírekkel jöttünk haza.

Jive a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentésének új védence, PCR genetikai teszttel igazolt szívférges. A szív ultrahang vizsgálat alapján kardiológiailag rendben van, férgek nem létszódnak a tüdőartériában, vagy a szívében. Viszont a vérében hemzsegnek a szívféreg lárvák (microfilaria), így a gyógykezelését kórházi körülmények között kell megkezdeni. Állapotának megfelelően microfilaria gyérítéssel kezdünk, majd lassú terápiával kezeljük a szívférgességét.

Ficánka nagyon régi védencünk. Epilepsziás pincsikeverék, aki mind a két szemét elvesztette korábban glaukóma miatt. Most felmerül a cushing kór gyanúja, melyet egy összetett laborvizsgálat igazolt. Sajnos a hasi ultrahang kiderítette, hogy két oldali mellékvese daganat okozza a bajt. Műteni nem lehet, reméljük, hogy a méreg drága Vetoryl kezelés adhat még neki időt.

Sole a csodálatos német juhászunk túl van egy sikertelen szívféreg eltávolító műtéten és az első fél éves kezelés protokollon. Ma a kontroll szív ultrahangra abban a reményben vittük, hogy nyoma sincs már a férgeknek és csinálhatunk neki egy ellenőrző tesztet. Sajnos ugyan kevesebb, de még mindig látszódik féreg a tüdő artériában, így a 6 hónapos kezelési menet most kezdődik elölről.

Bajusz, a bogárszemű pulifélénk vadi új védencünk. A gazdája meghalt és így került a gondozásunkba, nagyon elhanyagolt állapotban. A szívféreg szűrés pozitív eredményt hozott. A szívultrahangon a pulikra jellemző enyhe fokú szívbillentyű megvastagodás látszik, de férgeket nem mutatott a vizsgálat. A vérében nagy számban jelen vannak a peték, de hogy biztosak legyünk benne, hogy szívféreg, vagy bőrféreg lárváiról van szó PCR genetikai vizsgálatot kértünk laborban.

Sajnos mind a négyen betegek, kezelésre, vizsgálatokra, gyógyszerezésre szorulnak. Csak a mai látogatásunk közel 70.000 Ft-ba került. Védenceink mindig a legmodernebb és legjobb kezeléseket kapják, hogy ezt biztosítani tudjuk nekik a Ti segítségeteket kérjük.
Köszönjük, ha támogatod a NOÉ Állatotthon beteg állatainak kezelését, gyógyulását.

Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom

Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Közlemény rovatba kérjük beleírni: beteg állatok gyógykezelése / szívféreg kezelések

IIlletve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában