Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Miért is kell a karantén?
2017.08.19.

Minden beérkező kutyánk, legyen az gyepmesteri telep vagy indokolt esetben gazdától a celldömölki karantén telepünkre kerül. Nagyon szigorú szabályok vonatkoznak erre a telepre, hisz a kutyák kontrollálatlan beömlesztésének egyik következménye a minden állatvédő rémálma egy súlyos fertőzés, mely végig söpörhet az egész állományon.
A beérkezést követően azonnal nyilvántartásba vesszük állatainkat, majd 24 órán belül biztosítjuk az állatorvosi vizsgálatot mely kiterjed a szívféreg szűrésre is , majd azonnal elkezdjük a védőoltások beadatását.

Erre a célra egy modern állatorvosi vizsgáló áll rendelkezésünkre.

Gyakran legyengült, nagyon rossz egészségi állapotban lévő kutyák érkeznek, egyénre szabott gyógykezeléseket és terápiákat alkalmazunk.
A higiéniára különösen nagy hangsúly fektetünk, a többszöri takarítás mellett naponta kétszer teljes kennel fertőtlenítést végzünk.


A testi rehabilitáción túlmenően a lelki gyógyítás is itt kezdődik. Gyakorlatilag itt tanuljuk meg egymást a kutyákkal. Általában ismeretlen az előéletük, de viselkedésük elég beszédes ahhoz, hogy a megfelelő módon foglalkozzunk vele.
Vannak azok a kutyák, akik barátságosak, a rács mögött csóválnak, puszit osztanak. Jellemzően itt nem nagyon van mit tenni, itt a hangsúly sokkal inkább a nevelésre terelődik át.

Némelyek őrjöngnek a rácsoknál, vagy kuporognak a sarokban, a megváltozott körülmények hatására teljesen magukba fordulnak. A harmadik tipikusan nehéz helyzet, amikor a kutya nem apatikus, viszont retteg, és félelmében morog, esetleg harap, támad. Bármelyik csoportba is tartozzanak mindannyian nagyon sok törődést igényelnek.
A karantén idő letelte után ivartalaníttatjuk a kutyákat, majd a szergényi telepre kerülnek ahol a kevésbé szocializálódottak elkezdett terápiája folytatódik már kész „használati útmutatóval”.
A felelős örökbeadás egyik feltétele az, hogy az adott kutya képes legyen az emberekhez való kötődésre, ezt pedig a sok foglalkozás, szeretet, odafigyelés egy idő után megteremti.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában