Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Miért is kell a karantén?
2017.08.19.

Minden beérkező kutyánk, legyen az gyepmesteri telep vagy indokolt esetben gazdától a celldömölki karantén telepünkre kerül. Nagyon szigorú szabályok vonatkoznak erre a telepre, hisz a kutyák kontrollálatlan beömlesztésének egyik következménye a minden állatvédő rémálma egy súlyos fertőzés, mely végig söpörhet az egész állományon.
A beérkezést követően azonnal nyilvántartásba vesszük állatainkat, majd 24 órán belül biztosítjuk az állatorvosi vizsgálatot mely kiterjed a szívféreg szűrésre is , majd azonnal elkezdjük a védőoltások beadatását.

Erre a célra egy modern állatorvosi vizsgáló áll rendelkezésünkre.

Gyakran legyengült, nagyon rossz egészségi állapotban lévő kutyák érkeznek, egyénre szabott gyógykezeléseket és terápiákat alkalmazunk.
A higiéniára különösen nagy hangsúly fektetünk, a többszöri takarítás mellett naponta kétszer teljes kennel fertőtlenítést végzünk.


A testi rehabilitáción túlmenően a lelki gyógyítás is itt kezdődik. Gyakorlatilag itt tanuljuk meg egymást a kutyákkal. Általában ismeretlen az előéletük, de viselkedésük elég beszédes ahhoz, hogy a megfelelő módon foglalkozzunk vele.
Vannak azok a kutyák, akik barátságosak, a rács mögött csóválnak, puszit osztanak. Jellemzően itt nem nagyon van mit tenni, itt a hangsúly sokkal inkább a nevelésre terelődik át.

Némelyek őrjöngnek a rácsoknál, vagy kuporognak a sarokban, a megváltozott körülmények hatására teljesen magukba fordulnak. A harmadik tipikusan nehéz helyzet, amikor a kutya nem apatikus, viszont retteg, és félelmében morog, esetleg harap, támad. Bármelyik csoportba is tartozzanak mindannyian nagyon sok törődést igényelnek.
A karantén idő letelte után ivartalaníttatjuk a kutyákat, majd a szergényi telepre kerülnek ahol a kevésbé szocializálódottak elkezdett terápiája folytatódik már kész „használati útmutatóval”.
A felelős örökbeadás egyik feltétele az, hogy az adott kutya képes legyen az emberekhez való kötődésre, ezt pedig a sok foglalkozás, szeretet, odafigyelés egy idő után megteremti.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában