Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Így telt a július a szergényi menhelyünkön
2017.08.01.

A nyár legmelegebb hónapjában bőven volt részünk örömökben, aggodalmakban, feladatokban.
Az első és legfontosabb 10 megmentett ÉLET, 10 kutyát készítünk fel egy boldog, gazdis jövőre. Július elsején Császárért indultunk egy Pápa melletti településre, alig 2 napunk volt az altatásáig.

Nem volt egyszerű a befogás, szállítás,mindenre és mindenkire támadott, de megfelelő rehabilitálás után mára már egy pusziosztó hatalmas medve, akinek még a póráz használatát kell tanulnia.
Alig egy hét elteltével 4 kutyát hoztunk ki a pápai gyepmesteri telepről.

A gubancos Gyopárkát, a gyönyörű Betlit, a kedves Tildát és a tébolyult Izsákot.


Gyopárt megszabadítottuk páncélszerű bundájától, Betli eredeti gazdájához került vissza, Tilda gazdijelöltes lett és, hát igen.. Izsák – ő még mindig kihívás számunkra! A kennelrácson keresztül a fogsorát mutogatja, de szemében egy csibészes mosoly fellelhető és tudja, hogy mi nem adjuk fel! Lesz ő még megbízható családkutya!
A következő négyesben érkezett Pápáról Kroki a stressz agresszor csivava, Olgi a szeszélyes shar pei keverék, Prézli a bohókás kislány és Sziporka az emlődaganatos, tüneményes tacskó.

Mindannyian extra figyelmet igényelnek.
A hónap utolsó napjaiban kaptunk egy segítségkérő üzenetet miszerint Negro gazdája meghalt, az örökösöknek nem kell, az állatorvos megtagadta az altatást és kilövetés vár rá.

Erre ismét nem mondhattunk nem-et, azonnal siettünk a segítségére, jelenleg a celldömölki karantén telepünkön depresszív állapotban várja sorsának jobbra fordulását.

A régebbi lakóinkról se feledkezzünk meg. Thysson átesett egy kozmetikai műtéten. Évek óta egy lógó vadhús csúfította el a hasát, mely nem feltétlenül esztétikai problémát okozott hanem magában hordozta a fennakadás és sérülés veszélyét.


Ceasarról már írtunk, vele napi szinten készülünk a boldog gazdis életre. Bozont elhanyagolt bundáját is megnyírtuk, teljesen rendbe tettük. Sokkal komfortosabban érzi magát ebben a kánikulai forróságban.
Minden nap egy újabb kihívás, hogy a vízhiány ellenére is elviselhetővé tegyük lakóink számára a trópusi hőséget. Dolgozunk azon, hogy a használaton kívül lévő kutat mielőbb kitisztíttassuk és üzembe helyezhessük. Ehhez nagyon sokatoktól kaptunk támogatást, melyet ezúttal is nagyon köszönünk!
Bár nyakunkon a nyár, tombol a forróság, de az idő múlik és gondolnunk kell a fagyos téli napokra is. A hónap közepén megérkezett a friss szalma, mellyel a kutyaházakat béleljük a hideg téli hónapokban.

Mindenki maximálisan kivette a részét a munkából, sőt Lara személyében egy önkéntes segítőre is találtunk :)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában