Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Puppiért aggódunk
2017.07.16.

Április vége felé Puppi jobb mellső lábán a könyék tájékán egy duzzanatot vettünk észre, mely brutális növekedésnek indult. Nem volt kétséges, hogy azonnal orvoshoz sietünk vele és a vizsgálat alapján műtét vált indokolttá. Puppi már nem fiatal, valószínű, hogy tele mindenféle nyavalyával ezért műtét előtt egy teljes labor vizsgálatot kértünk. A vizsgálat eredménye megnyugtató, abszolút korának megfelelő vérképet kaptunk. Elérkezett a nagy nap. Mindannyian nagyon izgatottak voltunk, hisz nagyon kényes területen kellett elvégezni a beavatkozást. Persze minden műtétnek van kockázata, most mégis inkább a lábadozási időszaktól tartottunk.
Dr Németh Gábor, a Vas megyei „csodadokink” nagyszerű munkát végzett. A zölddiónyi nagyságú elváltozást rutinosan egyben kivette, a sebet gondosan kitisztította, megerősített varratokkal zárta le a heget.Sikeres műtétnek csak az tekinthető, amely után a műtéti sebek is megfelelően, komplikáció mentesen gyógyulnak. Puppi esetében a legnagyobb kockázata a varratok kiszakadásának volt, mivel állandó fizikai behatások (folyamatos mozgás, lefekvés – az öreglány esetében lehuppanás) érték.
A záróakkordot mindig a seb végleges gyógyulása jelenti. Probléma mentesen eljutottunk a varratszedésig, de tudtuk még nem lélegezhettünk fel, hisz vártuk a szövettani vizsgálat eredményét. Pár nap elteltével meg is érkezett a lesújtó hír – rosszindulatú elváltozás. Mindannyiunkat megdöbbentett, csendben fürkésztük egymás arcát, kerestük a válaszokat, a bíztatást egymás szemében. Az azonnali sokkhatást csendes bizakodás váltotta fel, hisz kivették(!!!), nem lesz, nem lehet baj(!!!). Persze, Puppi ebből az izgalomból semmit sem vett észre, hatalmas farkcsóválással, puszikkal várta gondozóit. Kivirult, napról-napra élénkebb,vidámabb lett. Aztán szép lassan mi is lenyugodtunk és csakis előre tekintünk….mígnem …telefon…baj van!!!
Lady valahogy kiszökött az első udvarra és Puppival a kennel rácson keresztül összeharaptak. Puppi alsó ajka kb. 3 cm –es darabon kettényílt. Persze mindez akkor történik amikor nincs orvos a közelben. Hétfőn rohanás a dokihoz. Jelenleg antibiotikum kúrán van és ujjunk csuriban, hogy mielőbb ezen is túl legyünk.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában