Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hírek Fügéről és Dádiról
2007.11.05.

Sziasztok!


Lassan egy hónapja már, hogy Füge és Dádi cicát - aki azóta már Lazac - hazahozhattam Tőletek, ezért úgy gondoltam leírom, hogy is alakul az életük.


Kezdjük az elején:

Szinte biztos voltam abban, hogy két négylábú, rohangáló kis szörnyetegre van szükség a lakásban, és miután viszonylag gyorsan egyértelművé vált, hogy Dádi lesz az egyik, remekül kigondoltam, hogy az energiával teli, már-már hyperaktív törpe mellé egy idősebb, nyugodtabb cica kell, aki majd jól megneveli.


Így lett kiválasztva Füge, aki olyannyira félénk volt, hogy alig tudtuk a ketrecből kivenni, hát még a cicaszállítóba beletenni. (Ez azóta sem változott, utálja a macskaszállítót!)

A "Füge megneveli Lazacot" gondolat igen gyorsan füstbe ment tervvé vált, ugyanis Lazac, ahogy már a menhelyen is látszódott, egy nagyon életrevaló kis ördögfióka, így sikerült 3 nap alatt megrontania a csendes, visszahúzódó, de azért rettenetesen konok Fügét.


Lazac az, aki mindig mindenhol ott van, mindig mindenben szívesen "segít", mindig mindent látni akar, és persze közelről, mindenbe beletolja azt a rózsaszín orrát, és folytathatnám még sokáig. Ő imád utazni, és a legnagyobb csoda a mosógép, legfőképp amikor centrifugáz! Ha jól tudom neki volt egy jó kis makacs gombás fertőzése, ami miatt kétnaponta mostátok. Na, ez annyira bejött neki, hogy imád a vizes zuhanytálcában

ücsörögni. Majd ezt követően vizes tappancsokkal minden létező felületen végigszaladni a lakásban az igazi muri!


Füge teljesen más. Ő MissFüge Őt hagyják békén, majd amikor neki kedve van, akkor odajön hozzád, viszont akkor kiköveteli, hogy foglalkozzál vele. Olyannyira, hogy szinte kisajátít, semmit nem csinálhatsz, csak és kizárólag vele szabad foglalkoznod. Ő kimondottan utál utazni, az autóban sajnos csak a macskaszállítóból kivéve hajlandó utazni, mert szó szerint tépi annak ajtaját, és mintha nyúznák olyannyira sír. Nagyon tartózkodó az idegenekkel, nem szereti a változásokat. Viszont hihetetlen mód tud szeretni. Egyszerűen rádtelepszik, a szó jó értelmében, és a szó fizikai értelmében. Füge eleinte nem játszott, a lakásban szinte csak laposkúszásban mozgott, szóval nem érezte magát komfortosan. Aztán lassan megenyhült, megszokta a lakást, megszokta a környezetet.

Eleinte Lazac játékos támadásaival nem nagyon tudott mit kezdeni, mostanra már azért belejött és rendre utasítja a kis lurkót, úgyhogy mára már mindenki teljesen felszabadult, mindenki otthon érzi magát, és az aprómancsúak uralják a lakást! :)


Eredetileg csak szerettem volna némi infót küldeni a kis gengszterek hogylétéről, viszont nehéz leírni a mindennapjainkat, úgyhogy csak egyszerűen annyi az üzenet, hogy jól vannak, vidámak - legalábbis én úgy látom, iszonyat rosszak :) és mindenki imádja őket, de legfőképp

én! Azt hiszem akinek nincs háziállata, annak gőze nincs, hogy miről marad le! Köszönöm, hogy elhozhattam őket, és nagyon sok támogatót és jó akaratú embert kívánok

a Noénak!


üdvözlettel,


B. Edit

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában