Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lili a liliputi vaddisznónk
2017.01.17.

Különleges liliputi vaddisznót mentettünk a 2. kerületből. A neve Lili lett, nincs túl jó bőrben.

Legyengült, dülöngélő vaddisznó malachozhoz riasztottak minket a mai napon. Kollégáink azonnal a helyszínre indultak. Erősen csodálkoztak az évnek ebben a szakaszában nem jellemzően vannak a 10-15 kg körüli malacok, de sok mindent láttunk már.
A helyszínen a susnyásban egy valóban végtelenül elgyengült vaddisznót találtunk, de a kép mégsem állt össze teljesen. Méretre tényleg malac - süldő, de nem csíkos és szemmel láthatóan nem baba már. Azonnal pokrócba és a meleg autóba került és megérkezett a NOÉ Állatotthonba.
Dr. Kertész Péter a vad és egzotikus állataink elhivatott állatorvosa már itt várta és azonnal megvizsgálta. Valószínűleg egy "besült" tavalyi malacról van szó, aki valami miatt nem tudott kellően fejlődni, ezért sokkal kisebb, mint amilyennek lennie kellene. Valószínűleg a kicsi teste tartalékai most ürültek ki és a hideg télben nem jutott elegendő táplálékhoz. Ha nem fedezik fel. bizonyosan éhen hal egyedül. Most extra szigorú karanténban van, elzárva a többi állattól. Kényelemben, az istálló biztonságában. Kapott erősítőket, roborálókat, étvágygerjesztőket és persze minden finom falatot amit kíván.
Mivel liliputi kis disznónk koca, így a Lili nevet kapta! És nagyon, nagyon drukkolunk neki, hogy tényleg csak legyengült legyen és ne derüljön ki semmilyen komolyabb betegség.
Nem szabad elfelejteni, hogy bár Lili nagyon tényleg picike és nagyon édes pofija van, de Ő egy vadállat. Most egyértelműen szüksége van a segítségünkre és így a közelségünkre, de látjuk, hogy mindez stresszt okoz neki. A lehető legkevesebbet piszkáljuk, jelenleg éppen csak annyit érintkezünk vele, amennyit nagyon muszáj. A többit majd meglátjuk, drukkoljatok Lilinek!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában