Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ica, egy boldog, gazdis kutya története
2007.02.09.

Már régóta vágytam egy saját kutyára, de ez csak 2006 elején vált lehetségessé. Több menhelyen nézegettem, s először a Minimenhelyről tetszett meg egy kutyus, de őt végül más kapta meg.

Kijárogattam közben a Noéra, sétáltattam jó néhány kutyát, a választásban pedig Piroska segítségét kértem. Előadtam neki óhajaimat, persze fullextrás legyen: kislány, nem kölyök, ne túl kicsi, rövidszőrű, nyugis, akit egész napra otthon lehet hagyni, csendes, no és macskabarát.

Ő kis gondolkodás után azt mondta, akkor Ica. Nézegettem, melyik lehet is az, az egyik belső kennelben volt, és hát ő nem az a típus, aki minden látogatóhoz csak úgy odarohangat. Ekkor, mintha már sejtene valamit, felpattant az ól tetejére megmutatni magát…Piroska meg csak nézett, hogy évek óta itt van ez a kutya, de az ól tetején még nem látta. Innentől kezdve higgyem el, hogy nyugodt. :)

Elvittük sétálni, s a kisasszony elég tartózkodóan viselkedett: én aggódtam, hátha nem mi vagyunk egymásnak az igaziak, de a Páromnak nagyon tetszett. Meglátogattuk még néhányszor, s ő már jött a kerítéshez - persze az ő kis tartózkodó módján - üdvözölni minket. Aztán eljött a január, s miután tisztáztuk, hogy a miénk lehet (egy másik támogatója is volt ui, aki tavasszal vitte volna el), megbeszéltük, hogy a következő hétvégén elhozhatom.

T.Kata a Miniről felajánlotta, hogy segít a szállításban. Amikor azonban felhívtam, kiderült, hogy szegénykém megsérült, összeverekedtek a kenneltársaival, és ő húzta a rövidebbet. Így várnunk kellett pár hetet, míg végre február negyedikén megkaphattam a kutyámat. Egy harapott lyukkal az oldalán, és egy tölcsérrel a fején. Cecil segített a szállításban, behajtogattuk az ebet tölcsérestül a Micra hátuljába, és indultunk is.

Rögtön egy kis gonddal indult a dolog, s néhány hétig hálát adtam a sorsnak, hogy csak az első emeleten lakom: ugyanis a kisasszony- ekkor már Liza - rettegett a lépcsőtől, úgyhogy kb. három hétig le-fel kellett cipelnem. Aki ismeri, azt sejtheti, hogy edzésnek egész jó volt, hisz nem egy pincsiméret: Aztán lassan rájött, hogy a lépcső tkp. vagy a sétához, vagy a vacsihoz vezető út egyik állomása. :)

Elég furán érezhette magát a lakásban: eddig jó kis tágas helye volt kint, most meg be van ide zárva, ráadásul a tölcsérrel mindent borít. Amerre ment, pakolhattam vissza mindent a helyére. Meg itt van egy macsek is, aki a szemtelenség tetőfoka!

Szép lassan összeszoktunk, lassan rájött, ha elmegyek, vissza is jövök, s nem kell kétségbeesni. Kb. másfél hónap alatt engedett fel annyira, hogy elkezdett játszani. Az akkori kincs, a plüssmadár - azaz sokadik utóda - ma is favorit. :)

Viszem magammal hétvégén, ha hazamegyek a Balatonhoz. Az otthoni kutyalánnyal ma már jó barátnők, elválaszthatatlanok, ha otthon töltünk pár napot. Ilyenkor a program mindig kirándulás. Utazni imád: mindegy, hogy busz, vonat, autó: fő, hogy jókat lehessen közben nézelődni. :)

Egy hónapja kutyasuliba is járunk: nem akarok belőle szuperengedelmes kutyát faragni, nem is olyan fiatal már, hogy vegzáljam, csak érezze jól magát, játsszon, futkározzon, mozogjon, közben meg csak ragad rá valami okosság is: Ma, ha hazaérek, már rég nem az egykori, tartózkodó kutyus fogad: majd felborít, mikor belépek az ajtón, és én alig várom, hogy hazaérjek, s aztán séta, játszás, vacsi, desszert, aztán pihenés, a cicával, Murcikával és Lizával az ölemben. :)

Azt hiszem, igazán egymásra találtunk, ő nekem a tökéletes kutyatárs, s én igyekszem, hogy tökéletes gazdája legyek. És a boldog pillanatokban sokszor eszembe jut Piroska, és a Minis lányok, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg...

Kriszta

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában