Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

És megint szívféreg!
2016.10.24.

Újabb 2 szívférges védencünk van, Franny a bulldogmentés védence és Szemcsi a Püspökladányból mentett csíkos mopsz keverék.

Franny a jászberényi sintértelepről került a gondozásunkba. Amióta nálunk van, azóta küzd különböző egészségügyi problémákkal, melyet folyamatosan kezelünk. A gondjai mikor gyorsabban, mikor lassabban, de szépen gyógyulnak. Franny mégsem tetszett nekünk, nem tudtuk pontosan megfogalmazni, de valami nem stimmel vele ... Ezért elvégeztettük a szívféreg szűrést rajta és POZITÍV lett. A gyorsteszt eredményét sajnos a genetikai PCR vizsgálat is alátámasztotta. Hogy pontosan tisztában legyünk Franny fertőzöttségének állapotával és a szükséges terápiával, ezért Ő is átesik a szívultrahang vizsgálaton Dr. Péterfia Dalama specialistánál. Nagyon kell neki a drukk, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire érintett szegénykénk.

Szemcsi a múlt héten érkezett hozzánk a püspökladányi menhelyről. Eddigi rossz tapasztalataink alapján az ország keleti régiójából érkező kutyákat mostanra már rutin szerűen szűrjük szívféregre is. (Sajnos maga a tesztelés is nagyon drága, mire bizonyságot szerzünk egy-egy valós fertőzöttségről, addigra 25.000 Ft-ba kerül.) Szemcsi tesztje pozitív lett, sajnos nála is kifejlett szívférgeket mutatott ki. Nála még várunk a genetikai vizsgálat eredményére, mely 100%-os bizonyságot jelent, valószínűleg 1-2 napon megérkezik.

Velük együtt most 4 bizonyosan szívférges kutyánk van: Lagúna, aki szigorú boxfogságban várja a következő arzén tartalmú Immiticide injekció kezelését - az Ő terápiája, nagyjából 300.000 Ft-ba fog végül kerülni. White, aki majd szintén az arzénos injekció kúrát fogja kapni, jelenleg az előkészítő antibiotikumos kezelésnél tart - szintén 300.000 Fft körüli gyógyulási költséggel. És most Franny és Szemcsi,akiknél még nem tudjuk, hogy a szintén százezrekbe kerülő műtét, vagy az injekció kúra lesz a megoldás.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szívférgesség itt van Magyarországon és csendben ÖL!!!!! Kezelés nélkül a sokáig tünetmentes kutya egyik pillanatról a másikra halhat meg, a tüdő, a tüdőartériában és olykor a szívben élősködő 20-30 cm-es kifejlett férgek életveszélyesek az állatokra. Nincs más megoldás csak a megelőzés! A Te kutyád is veszélyben van!

Arra kérünk támogasd a NOÉ Állatotthon kutyának szűrését, prevencióját és a fertőzöttek kezelését. Sajnos ez ma már nem luxusbetegség, hanem mindennapi probléma!

Támogathatod Őket közvetlenül virtuális befogadással az adatlapjukon keresztül:
Franny:http://www.bulldogmentes.hu/index.php?pid=1&aid=391
Szemcsi:http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=3411
Támogathatsz minket, közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662
Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777
PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
Megjegyzés rovatba kérjük beleírni: szívféreg kezelések!
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük!
A férgekről a kép forrása: szivferegmania.huMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában