Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

NOÉ Állatotthon Alapítvány 2015. évi Közhasznúsági Jelentés
2016.05.30.

Noé Állatotthon Alapítvány
2015. évi Közhasznúsági JelentésMűködési beszámoló
Alapítványunk a 2015.01.01-2015.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2015. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Halaszthatatlan volt már a több száz beteg állatot ellátó kórház és gyengélkedő részlegünk teljes felújítása.
A megújult részlegben 14 épített, biztonságos, egyedi világítással és szennyvíz elvezetéssel ellátott kennel biztosítja a betegek szakszerű és biztonságos elhelyezését. Az egész részleg vegyszer és kopásálló műgyantával borított, a könnyű tisztíthatóságért és fertőtleníthetőségért.

A gyengélkedő részleg körül, egy nem is olyan kis részt leválasztottunk, hogy lábadozó betegeink is levegőzhessenek kicsit ha az állapotuk megengedi.

Teljesen új részlegünk, a speciálisan kis testű kutyáknak kialakított kennelsor.

A fajtamentések "egészségháza" is megújult. A BullBox menedék egyik oldalát is sikerült modernizálnunk. A belső kennelek új műgyanta borítást kaptak. Kialakításra kerültek újabb férőhelyek kis testű kutyáknak és a már rozsdásodásnak indult front elemeket is sikerült kicserélni.

Lovak éjszakai helyének kialakítása.

Gazdasági udvarunk felső sarkában disznó rehabilitációs részleget alakítottunk ki.

Szintén égető és tovább nem halogatható fejlesztés volt a karantén részleg fejlesztése. Támogatóinknak köszönhetően munkába állíthattunk fedett, egymástól teljesen szeparálható zárt mobilkenneleket.

Felújítottuk, átalakítottuk a majomkifutónkat.

Az iroda melletti központi vadállat elkülönítő is megújult, kibővült. Az alapterülete kétszeresére nőtt.

A könnyebb ellátás, tisztán tarthatóság és fertőtleníthetőség érdekében, a növényevőink etetői környékét lebetonoztuk és egy kicsit átalakítottuk.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

A saját magunk által hozott megszorítások ellenére is több mint 950 rászoruló állatot fogadtunk és 847 állatot sikerült hazajuttatnunk, vagy új családot találtunk a számára, illetve nevelés, gyógyulás után repatriálnunk.

Több mint 500 kezelésre, műtétre, vagy kézi nevelésre szoruló állat érkezett, akik nélkülünk egészen biztosan ma már nem élnének.

A vadon élő állatokat gyógykezelés és rehabilitáció után szabadon engedtük.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2015-ben több, mint 30 csoportot fogadtunk és közel 100 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2015-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, amelynek keretei között több mint 1.000.000 Ft -ot nyert menhelysegítő projektünk.


Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet


Budapest, 2016. május 30.Megosztom a Facebookon