Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lagunánk első veszélyes Immiticide kezelése
2016.10.07.

Óriási szorítást kérünk szépen a gyönyörűséges malamutnak Lagúnának. Mint tudjátok Ő is szívférges. Ő még a fertőzöttség korai szakaszában van, így a férgek még a tüdő ereiben vannak, nem láthatóak még a tüdőartériában.

A kezelése már hónapok óta tart, eddig Doxycyclin antibiotikumot szedett és most érkeztünk el a kritikus szakaszba: megkapja az első Immiticide injekció kezelését. Ez a szer a felnőtt, kifejlett szívférgek elpusztítására van és nagyon veszélyes és fájdalmas. Lagúna műtéti körülmények között, altatásban fogja megkapni. A kezelésen kívül még 2x kell majd kapnia 30 és 31 nap múlva. A kezelést követően Lagúna teljes ketrecfogságra lesz ítélve, hogy az elhalt férgek a véráramba, vagy a szívébe jutva valamilyen fatális bajt okozhassanak. Úgyhogy most nagyjából 6 hétig ennek a csodálatos kutyának a NOÉ kórházban egy box lesz az otthona, pisilni is csak óvatosan, pórázon mehet ki. Így azt reméljük, hogy az elhalt és széthullott férgeket a szervezete gond nélkül kidolgozza majd.

Soha nem tapasztaltunk még ilyet, ezért számunkra is nagyon félelmetes. Porcelán Lili és Kya túl vannak a sikeres katéteres eltávolító műtéten, de Immiticide kezeléssel még nem volt dolgunk. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy bele kell tanulnunk, mert Lagúnán kívül most White kutyánk kap hasonló kezelést, tegnap szegény prima bulldogról, ma pedig Franny bulldogunkról derült ki, hogy szívféreg fertőzöttek.

Lagúna kezelése nagyjából 200.000 Ft-ba fog kerülni, mire a végén leszünk, a bulldog lányok még a szív ultrahang vizsgálat előtt vannak, így nem tudjuk, hogy a gyógyulás melyik verziójára van szükségük. De akár műtét, akár az injekciós terápiáról beszélünk sok-sok százezer forint a vége. Csak a pontos állapotuk felmérése nagyjából 50-55.000 Ft / kutya és az még nem a gyógykezelés.

Bővebben Lagúna bajáról:
http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=2492

A szívférgesség nem városi legenda, vagy távoli országok egzotikus betegsége ma már. Itt van Magyarországon és rettentően sok áldozatot szed. A gyógyítása, gyógyulása kockázatos, fájdalmas és nagyon drága. A megelőzés a legfontosabb! Védd meg Te is a kutyádat!

Arra kérünk támogasd a NOÉ Állatotthon kutyának szűrését, prevencióját és a fertőzöttek kezelését. Sajnos ez ma már nem luxusbetegség, hanem mindennapi probléma!

Támogathatsz minket,közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662
Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777
PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
Megjegyzés rovatba kérjük beleírni: szívféreg kezelések!
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük!

A férgekről a kép forrása: szivferegmania.huMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában