Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Eb- és haszonállat összeírás a 17. kerületben
2016.08.22.

Ebösszeírás és a mezőgazdasági haszonállatok összeírása
Tisztelt Rákosmenti ebtartók, állattartók!

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2016. június 23. és 2016. szeptember 30. között ebösszeírást végez, egyidejűleg sor kerül a mezőgazdasági haszonállatok számbavételére is.

EBÖSSZEÍRÁS

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése értelmében a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a (2) bekezdés szerinti adatokat a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

ONLINE KITÖLTHETŐ ADATLAP ITT!!!!

A 2015-ben indult, „Állatbarát Rákosmente” projektünk keretében az állatok védelme érdekében szeretnénk kiegészíteni a kerületi ebekről vezetett elektronikus nyilvántartásunkat vészhelyzet esetén értesíthető személyek adatbázisával. A cél az, hogy amennyiben az ebtartót baleset éri, vagy olyan élethelyzetbe kerül (pl. kórházi kezelés), hogy átmenetileg képtelen a tulajdonában levő eb ellátásáról, fel tudjuk venni a kapcsolatot az általa megadott személlyel annak érdekében, hogy az ingatlanon magára hagyott állat gondozása folyamatos legyen. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek kitölteni az adatlap vonatkozó részét is. Fontos, hogy az adatközléskor nyilatkozni kell arról, hogy a megadott személy hozzájárult adatainak közléséhez és az eb nyilvántartásban való rögzítéséhez!MEZŐGAZDASÁGI HASZONÁLLATOK ÖSSZEÍRÁSA

Az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló 41/1997. (V. 28.) FM rendelet 34. § (1) bekezdése értelmében az állattartó köteles állattartási tevékenységéről (ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, juh, kecske, sertés, méhcsaládok esetén létszámtól függetlenül, baromfi- és nyúlállományok esetén száz egyed felett), a tevékenység megkezdéséről, illetve megszüntetéséről az állatállományt ellátó állatorvost, illetőleg a települési önkormányzat jegyzőjét (fővárosban a fővárosi kerületi önkormányzat jegyzőjét) egyidejűleg tájékoztatni.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben a fenti jogszabályban meghatározott fajú és darabszámú gazdasági haszonállat tartásával foglalkoznak, tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek a mellékelt adatlap kitöltésével és juttassák el azt hatóságunkhoz.

ONLINE KITÖLTHETŐ ADATLAP ITT!

Az adatlapokat 2016. szeptember 30-ig eljuttathatják a Polgármesteri Hivatal postacímére (1656 Budapest, Pf: 110.), illetve elhelyezhetik azokat a Polgármesteri Hivatal (1173 Budapest, Pesti út 165.) előterében, valamint a központi és a kihelyezett ügyfélszolgálatokon található gyűjtőládákban (az ügyfélszolgálatokon igény szerint átvételi elismervényt is kérhetnek a leadott adatlapokról). A kényelmesebb és gyorsabb adatszolgáltatás érdekében online felületet biztosítunk a kitöltéshez a rakosmente.hu weboldalon, illetve a kitöltött adatlapokat elektronikus úton is eljuttathatják Önkormányzatunkhoz az ebosszeiras@rakosmente.hu és az allatosszeiras@rakosmente.hu email-címeken keresztül.

Az adatlapok szükség szerint szabadon sokszorosíthatók, illetve további példányok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban és az ügyfélszolgálatokon, vagy letölthetők a www.rakosmente.hu weboldalunkról.

Esetlegesen felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Önkormányzatunk állattartási ügyintézőjéhez a 253-3425-ös telefonszámon!

A napokban országosan több önkormányzat is - törvényi kötelességének eleget téve - ebösszeírást hirdet, így arra kérünk minden kutyatartót efelől érdeklődjön a saját lakhelye szerinti Polgármesteri Hivatalban erről!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában