Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csip védencünk a Rákoscsabai Kutyaiskolában
2016.07.04.

Mai napi védencünk Csip!
Adatlapja: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=3223

A NOÉ Állatotthon partner kutyaiskolája a Rákoscsabai Kutyaiskola, mely az állatotthon területén működik. Az együttműködésünk jegyében egy új programba kezdtek. Mivel szeretnék, ha minél több kutyus gazdira találhatna, ezért mindig úgy segítenek és abban, amihez a legjobban értenek.

Kiválasztottak 7 kutyát, minden kutyára jutott egy önkéntes "gazdi" lelkes klubosaik közül, és oktatói segítséggel, tanfolyami jelleggel, 6 héten át minden hétvégén igyekszenek a kutyának alapvető feladatokat tanítani (ül, fekszik, láb mellett sétál, laza póráz, stb...), és ezáltal "örökbefogadhatóbbá" tenni. :)

A következő 7 napban minden nap bemutatkozik egy kutya részletesebben is, hátha megtetszenek valakinek!

Mai napi védencünk Csip!
Adatlapja: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=3223

Csippel a vele foglalkozó klubosunk, Zsuzsi beszámolóján keresztül ismerkedhettek meg:
"A Rákoscsabai Kutyasuli nagyszerű kezdeményezésében a Noé Állatotthon kutyáinak segíthetünk abban, hogy az alapvető feladatok tanításával, szocializálással könnyebben találjanak gazdát. Ez nemcsak a kutyáknak jó lehetőség, hanem a résztvevő önkénteseknek is, hiszen megtapasztalhatjuk, milyen egy idegen kutya kezelése, mik az alapvető tanítási technikák, hogyan kerülhetünk közelebb olyan állatokhoz, akiknek az emberekkel egyelőre nem sok jó tapasztalatuk volt.

Csip egy nagytestű, husky jellegű kutyus, agilis, de nagyon könnyen kezelhető. Mindig óriási élmény neki, hogy végre kikerülhet a kennelből, és izgalmas események történnek vele, de az első eufória után már a nagyvilágon kívül másra is oda tud koncentrálni. Szereti a hasát és a finom falatokat, ezekért szívesen dolgozik is. Már a második foglalkozáson magától leült, a fektetés is sikerült neki, valamint láb mellett is gyönyörűen sétált. Az új emberekkel kicsit még bizalmatlan, ezért a nagyon hosszú szemkontaktust még gyakorolni kell, de már egy-két másodpercre az is ment neki. A pályán szépen együtt tudott lenni a többi kutyával, nem volt semmi probléma velük.

Biztos vagyok benne, hogy ha megtalálja a szerető gazdiját, aki foglalkozni is hajlandó vele, nagyon meghálálja majd, és együtt szinte bármire képesek lesznek!"
Ha valakinek megtetszene Csip, a Noés adatlapján megtalálható elérhetőségen tud érdeklődni róla.

Fotók: Rákoscsabai Kutyaiskola
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában