Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Gyárfás - elgázolva, összetörve
2016.06.28.

Nagyon nagy a baj - KELL A SEGÍTSÉGETEK!
Elgázolva, összetörve, a kukacok által elevenen felzabálva, de élni akar - NÉZZ BELE A SZEMÉBE ÉS MINDENT ÉRTENI FOGSZ!

Gyárfást a Hajdúságban gázolták el, Budapesttől 180 km-re. A teljesen összetört, óriási fájdalmakkal és ehhez nyilván elképzelhetetlen félelmekkel, magatehetetlenül, mozdulni képtelen, az út szélén fekvő kiskutyát állítólag többen is látták, többen is próbáltak neki segítséget kérni - de senki nem segített. (Mondjuk nem nagyon értem, hogy akik látták és akik megpróbáltak neki segítséget szerezni, miért nem vitték el legalább biztonságos helyre, legalább egy orvoshoz, hogy ha mást nem a fájdalmait csillapítsák!)Szóval addig-addig próbáltak neki segítséget szerezni és nem segített senki, hogy ez a picike több, mint 2 napot feküdt így az út szélén a legnagyobb kánikulába. Szó szerint minden csontja összetört, a legyek beköpték. A kukacok elevenen kezdték felzabálni a testét. Az egész hátsó fele óriásira duzzadt a döglegyek és csontkukacok okozta mérgezéstől. Végül szerencsére eljutott a híre, hozzánk Budapestre, szó szerint az utolsó pillanatban. Az elsődleges életmentő ellátást a Hortobágyi Madárkórházban kapta meg. És mi rohantunk le érte.

Gyárfás fiatal kan kutyus, amennyire a puffadt és eltorzult testéből meg lehet állapítani tacskószerű testtel és igéző, csodálatos szemekkel. Gyárfás él és minden pillanatban azt mondja, hogy élni és újra járni szeretne. A lelkét nem törte meg mindez, Ő továbbra is feltétel nélkül imádja az embereket és az ÉLETet!CsodaBoda doki megvizsgálta, a röntgenek és a vizsgálatok eredményei lesújtóak. Minimum 5, egyenként is brutális törése van:
- jobb combcsont törés,
- mind a két oldalon leszakadt a medencéje a keresztcsontról,
- többszörös durva medencetörés,
- jobb belboka törés
- lábujj(ak) amputáció
A csontsérüléseken túl úgynevezett shering injury sérülés mind a két hátulsó végtagon. Ez azt jelenti, hogy átmentek rajta és a kerék, talán pont a fékezés következtében szó szerint ledarálta a hátsó lábai nagy részéről a lágy szöveteket, inakat és idegeket. Emiatt egy lábujját még biztosan amputálni is kell!Hamarosan, amint a szepszist sikerül legyőzni, elkezdődik Gyárfás műtéti sorozata. Az 5 nagy csontműtétet minimum 3 lépésben kell Boda doktor úrnak összerakni, csavarozni, illeszteni. Több implantátum, lemezek és húzócsavarok kerülnek majd beépítésre. És természetesen hosszú, nagyon hosszú kórházi kezelés!Durva menet lesz Gyárfásnak, orvosnak, asszisztenseknek és a kasszánknak is! Az elsődleges kalkulációk szerint 200 - 250 ezer forint lesz nagyon kedvezményes áron! Ez óriási összeg, olyan hatalmas, hogy erre nem lehet felkészülni.

Egy biztos és ehhez elég csak egyszer belenézni a szemeibe: Gyárfás élni és küzdeni akar, amit már eddig végig csinált, átélt, túlélt az csak megerősítette Őt is és minket is, hogy belevágjunk.Kérjük, támogasd ennek a kis hősnek a gyógyulását. Most kórház, műtétek, utána újra tanul járni, de reméljük végül majd ugyanolyan boldog és egészséges kutya lesz belőle mint Ripityomból vagy Noémiből!
Kérjük támogassátok Őt, minket ebben! Hatalmas összeg amire szükségünk van!

Támogathatod közvetlenül Őt virtuális örökbefogadással az adatlapján keresztül: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük a megjegyzés rovatba beírni Gyárfás!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában