Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Nem állhatunk meg!
2016.06.24.

KÖZÖS NYILATKOZAT, a 2016. február 20. demonstrációban résztvevő állatvédő szervezetektől!
Nem állhatunk meg!
Év elején 120 bejegyzett állatvédő szervezet és rengeteg elkötelezett magánember együtt mondta ki azt a Parlament előtt, hogy elég volt! Ez így nem mehet tovább!
2016. május 16-án a Hangya Közösség adományszállító körútján olyan elborzasztó állapotokat tapasztalt a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthonban, amely alapján eddig soha nem látott összefogásban - február 20. szellemiségében - megmozdult az egész ország a sárospataki kutyák sorsa miatt.
Május 16. óta több alkalommal szólalt meg a Zemplén Help Alapítvány nevében Törő Gábor, alapító - internetes fórumokon, rádióban, televízióban, újságok hasábjain magyarázta a megmagyarázhatatlant, az ott kialakult helyzetet.
Hazugsággal, ferdítéssel, a valóság elkendőzésével vádolva meg azokat, akik a helyszínen anyagi, tárgyi adományokkal vagy fizikai munkával segítették az ott uralkodó állapotokat felszámolni.
Most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemélyek nevében megint azt kell mondanunk: elég volt!
Ez így nem mehet tovább!
Felelős állatvédelmet követelünk a Mandulás-hegyi Kutyaotthontól, a Zemplén Help Alapítványtól!
Mert mi van ott: a menhelyen 400-nál is több kutya sínylődik,
zsúfoltan, egymás között szaporodva, egymást bántva sokszor betegen, gyengén vegetálnak. Sokuk rühes, vemhes, sérült, apatikus, halálosan elfáradt a tömegben.
Az állatokról nincs naprakész nyilvántartás, gyakorlatilag nem látni, hogy bárkit örökbe adnának, a közös udvarokon pedig egymást tépik a vemhes, daganatos, súlyos beteg állatok.
Nincsenek oltva - a segítő szervezetek 100 kutyát láttattak el chippel és veszettség elleni oltással - a kombinált oltást hírből sem ismerik.
Az adományok megérkezése és átvétele után a helyzet a segítséget nyújtó szervezetek és magánszemélyek segítségének köszönhetően változott: 127 kutyát sikerült eddig elhozni és állatorvosi kezelésben részesíteni.
Mi most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemélyek nevében elhatárolódunk a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthon tevékenységétől, a Zemplén Help Alapítvány tevékenységétől, és felszólítjuk őket, hogy gondoskodjanak tisztességesen a befogadott állatokról, biztosítsák a jövőjüket, civil szervezetként különösen tartsák kötelességüknek megmutatni a felelős állattartást.
Ha nem értik, mit jelent gondoskodni, óvni, védeni, gyógyítani, családot keresni, akkor hagyjanak fel tevékenységükkel az állatok érdekében!
E felhívást küldjétek el Ti is a város vezetésének, és más, felügyeletet gyakorló hivatalnak, így Sárospatak polgármesterének, az alpolgármesternek, a jegyzőnek és a NÉBIH-nek is.
Küldjétek el a bejelentéseteket, kérdéseteket, adjatok hangot annak ti is, hogy nem mehet tovább az, ami ezen a telepen történik!
http://www.zemplen.org/…/84-sarospatak-polgarmesteri-hivatal
polgarmester@sarospatak.hu
alpolgarmester@sarospatak.hu
sikoraattila@sarospatak.hu
jegyzo@sarospatak.hu
aai@nebih.gov.hu
peto.edit@borsod.gov.hu
elelmiszer@borsod.gov.hu
https://www.nebih.gov.hu/…/s…/aai/info_aai/elerhetosegek_aai
Ezt a petíciót pedig olvassátok el és írjátok alá, a levélhez a linket küldjétek az illetékeseknek:
http://www.peticiok.com/zemplen_help_alapitvany_-_tiltakozas
Egyetértéseteket itt kommentben: osztom, küldöm, egyetértek beírásokkal is megerősíthetitek!
Zárógondolat: A Mandulás-hegyi Kutyaotthonban Sárospatakon 2016. május 18. óta 74 kiskutya született. Egy 1%-ra jogosult, bejegyzett alapítványi formában működő, jelentős osztrák és német támogatókat maga mögött tudó menhelyen. Mégis mi a menhely jelmondata? "Szaporodjatok és sokasodjatok?" ...
Néhány a rengeteg borzasztó a helyszínen készült kép:
https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/posts/1025901214167702
Egy videó:https://www.youtube.com/watch?v=WqJNXcag7ZQ&feature=youtu.beMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában