Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2016.05.01-05.31
2016.06.24.

Ha azt mondom, hogy a május szeszélyes volt, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Az eső, a viharok meghatározták az életünket. Hol folyt rólunk a víz a melegben, hol bőrig áztunk és cidriztünk egy viharban, az esőben.
Akárhogy is, az élet nem állhat meg, az állatokat minden körülmény között el kell látni. Volt teendők ebben a hónapban is bőven.

Először nézzük a száraz számokat: 36 kutyát fogadtunk be és 35 szerencsés talált új gazdára. Sajnos a kölykök iránti érdeklődés szinte teljesen megállt most valahogy, pedig csodás kis fickóink várnak az új családjukra. Természetesen nem vagyunk elégedetlenek, hiszen a 35 is nagyon jó szám főleg, ha belekalkuláljuk, hogy volt közte igazi CSODÁba illő gazdásodás is, nem is egy. :)

Nézzük az első közös mosolyokat megörökítő fotókat:Néhányan az újak közül. Egyik szebb mint a másik, mondhatjuk úgy is, hogy mindegyik tökéletes NOÉs kutya. Reméljük a következő (W)ebnaplóban az Ő képük is már a gazdisodott kutyák rovatban lesz.

Örökbefogadható kutyáinkról érdeklődni a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet!

Szimba
Sajnos az Ő története nagyon szomorú. Néhány éve talált kutyaként került a gondozásunkba. Akkor oltva, chipezev hazakerült. Most egy rendőrségi eljárás kapcsán találtak szerencsétlenre egy lánc végén tengődve, betegen, megtörve. Már itt van, jó helyen van. Gyógyul a teste és a lelke is. Imádni való, hatalmas kutya
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Pünkösd család Pongrác és Borbála
Mezőkeresztesről egy hír kaptunk,hogy egy tacskó mix kutyus egy lakatlan ház udvarára fialta 3 babáját.
Egy hölgy látta azt hogy miután ő ételt tett le a babáknak az egyik kertszomszédja a bozótba bedobta a babákat. A Füzesabonyi Állatvédők segítségével kerültek a gondozásunkba. Eredetileg mama és 3 kicsi. Szépséges mamájuk és az egyik apróság már gazdis. Pongrác és Borbála még várja az igazit:
Pongrác ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Borbála ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


Masszív Matek
Masszív család egy nem várt szaporulat babái akiket nem tudtak vállalni így 2016.05.17-én gondozásunkba kerültek.
A felmenőikről annyit tudunk,hogy a papa egy fajtatiszta Kanári szigeteki fajtájú kutya volt. Mindegyik nagyon kedves és persze nagyon vagány.A várható nagy méretük és fajtájukra való tekintettel csak felelős, hozzáértő, kutyaiskolát vállaló gazdának adjuk örökbe őket! A család babái kb 2016. februári születésűek.

A három tesóból kettő már gazdira talált, de van egy "kis maradékunk" Matek. Egy kis piszkosfehér, vagy világos drapp színű kislány. A "kis maradék" igazából semmilyen módon nem állja meg a helyét, hiszen Matek finoman szólva sem kicsi, maradéknak pedig egyáltalán nem nevezhető, hiszen egy kiegyensúlyozott, talpra esett, jól szocializált kölyök.

Szegény egy felelőtlen gazdijelölt ígérete miatt van még itt. Aki jött, ígéretet tett, majd néhány órával a költözése előtt lemondta. Persze nem akarunk igazságtalanok lenni, tudjuk, hogy van ilyen és jobb még előbb, mint hogy később kerüljön vissza. Csak az bánt nagyon minket, hogy közben elküldtünk másik gazdijelölteket. Tehát most Matek újra gazdikereső és nagyon gyorson, mert egyedül maradt és sírdogál szegény. :(
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Smoky
Smoky kb. 2015. júniusi születésű, fiatal keverék kan kutya, aki az óbecsei menhelyről került a gondozásunkba.
Egyenlőre egy kicsit visszahúzódó, de ezen dolgozunk, hogy megváltozzon.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Kya
Kya kb. 2012-as születésű tacskó szuka kutya, aki az óbecsei menhelyről került a gondozásunkba. Kimondottan barátságos és bekerülésekor igen jól alkalmazkodott az új körülményekhez is. Kyaban minden tacskó jellem megvan, azaz a bájos nézése, rövidke lábak és perszer a telt idomok.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Laguna
Kb. 2011-es születésű, Szibéria Husky jellegű szuka kutya, aki az óbecsei menhelyről került a gondozásunkba. Laguna szőre jelenleg nagyon elhanyagolt, csomós, ismeretlen eredetű szőr hiánnyal érkezett. Hamarosan állatorvosi vizsgálaton fog túl esni a szőre miatt. Leendő gazdijának rendszeresen fésülnie, ápolnia kell majd bundáját.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Chili
2012.születésű Német juhász szuka kutya, aki 2016.05.22-én került gondozásunkba, mert segítséget kértek,hogy egy szuka kutyát őr kutyának vettek, de nem őriz, mert jobban szeretne barátkozni az emberekkel, mintsem elüldözni, ezért már kb 2 éve él egy kennelben éjjel-nappal.(Sosincs kiengedve, sétáltatva, szocializálva...)
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Útonálló Evelin és Hella
ismét feltételezhetően egy nem várt szaporulat babái akik véletlenül vagy szándékosan kóbor kutyákká lettek és számukra veszélyes világba egyedül bolyongtak. A lányokat 2016.május 27-én Pécel és Isaszeg között szedték össze. Tekintettel arra, hogy mennyi a bajbajutott kölyökállat, egyáltalán nincs helyünk oltatlan kicsiknek az Állatotthonban. De a segítőkész megtalálók vállalták, hogy az oltási programjuk alatt ideiglenes otthon biztosítanak a számukra, mi pedig vállaltuk az oltásaikat, parazitamentesítésüket és egyedi megjelölésüket. Lassan elérkezik az idő, hogy már védettek a fertőző betegségek ellen, így beköltözhetnek az Állatotthon óvodájába és már csak egy felelős gazdi hiányzik az életükből.
A felmenőikről semmit nem tudunk, de mindegyik nagyon kedves és jól szocializált.A várhatóan nagy méretük lesznek. A két testvér kb 2016. áprilisi születésűek.
Evelin ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


Hella ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


Keres Emil
Talált kutyaként került a gondozásunkba, de nem került elő az eredeti gazdája.
Keres Emil ez a rossz állapotú, félénk, fiatal felnőtt kan kutyus szinte szó szerint besétált 2016.05.25-én este a Babóca Állatorvosi rendelőbe (Bp. 17. kerület, Péceli út 196/A).
A szőre / bőre borzalmas állapotban volt, hiányos, kopott, gyulladt. Nagyon kedves, de rendkívül félénk természetű. Nyakörv, chip, vagy bármilyen egyedi azonosításra alkalmas dolog nem volt rajta / benne.
A NOÉ Állatotthon gondozásába került, azonnali orvosi kezelésre volt szüksége és még további orvosi kivizsgálások várnak rá a szőre gyógyulása érdekében. Azóta feloldódott és tele energiával várja új családját.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Yoghurt
Ő sajnos "visszaeső", pedig hát nem is tudom, hogy hol kezdjem tündéri, kedves, puszilkodós, "csak velem foglalkozz!" típusú tünemény :) (és még van a tarsolyomban néhány hasonló jelző...) Sajnos az örökbefogadó család nem találta meg vele a közös hangot.
Yoghurt kb. 2013-as születésű, szetter beütésű, közepes termetű leányzó. Fényképezkedni, na azt nem szeret, de kedvenc időtöltése a háton fetrengés és a pocak simogattatás :)
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


Minden hónap kedvenc rovata a gazdiktól érkező képes beszámolók!

Dezsőke a fiatal foxi keverék kutyus még 2015. májusában a kisvárdai állatmenhelyről került a NOÉ gondozásába. Igazi aktív és mindig mozgásban lévő kutya végre idén gazdihoz költözött.

Dezsőke jól érzi magát nagyon, még a macskákhoz való hozzáállása is remek. Gazdis pillanatok képekben.


További képek a CIKKBEN! ! !

Külföldön is Tódival (Tyson Tódor) együtt!
Történetünk főszereplőjét, Tódit (Tyson Tódort) 2014. február közepén fogadtuk örökbe Tőletek. Hamar beilleszkedett, igazi családtag lett belőle. Egy évvel később úgy döntöttünk, hogy külföldön próbálunk szerencsét. Természetesen az első pillanattól úgy terveztük, hogy csak Tódival együtt indulunk el. Így is történt. Már egy éve Hollandiában élünk. Tódi jól viselte a változást, hamar hozzászokott az új környezethez.


A beszámoló további része és még több édes kép a CIKKBEN ! ! !

Karácsony Guba egy hónapja családban
Már egy hónapja hogy elhoztuk Tőletek szeretett kis kutyusunkat, Karácsonyi Gubát. Gondolta írok róla pár sort.
Nagyfiam új nevet adott neki, és most már a Hektor névre hallgat. Nagyon kedves, játékos kölyök , a csínytevései ellenére sem tudunk rá haragudni, mert olyan kis bűnbánón tud olyankor nézni ránk.... Könnyen tanítható, szófogadó, és imádja a gyerekeket és a környék összes kutyusát. Küldök róla pár képet is. Nagyon örülünk hogy Őt választottuk,köszönjük a segítséget.

Üdvüzlettel: Tóth Péterné


Még sok aranyas kép róla a CIKKBEN ! ! !

A Fecske család a püspökladányi menhelyről került az állatotthon gondozásába. A család igen népes volt. A 9 apró csöppségből Flamó jelentkezett be.

Kedves Noé Állatotthon!
Ma van egy éve hogy a családom elhozott tőletek a Fecske családból így gondoltam írok (a gazdi segítségével) nektek pár sort.
Ez alatt az egy év alatt rengeteg minden történt velem. Megnőttem (nagyon) és sokat okosodtam is. Épp valamelyik nap voltam az orvosnál a rendszeres oltáson (nagyon szeretek a doktornénihez járni kert ha okosan viselkedek mindig ad valami finom falatot) és megmértek már kicsit több mint 30 kg vagyok.
Ebben az egy évben sok barátot is szereztem illetve barátnőm is van ám akivel mindig együtt sétálok és akivel bármi történne egyből szaladok és megvédem mindentől (akár egy falevéltől is).
Rengeteg mindent tanultam. Már tudom hogy nem mehetek akárhova egyedül és hogyha valamit szeretnék azt mindig meg kell mutatnom anyuéknak.
Az alvási módszereim néha kicsit furák de erről is küldök nektek egy képet.
A bundám színe (ahogy a képeken is látszik) elkezdett barnulni ami a gazdiékat meglepte de a doktornéni azt mondta hogy ez teljesen természetes.
Majd még jelentkezem de addig is itt van rólam (és a barátnőmről) néhány kép.
Puszi
Flamó


A Függöny családot a Gyömrő út melletti erdőben találták kidobva, akkor nagyjából 8 hetesek lehettek, 4 kislány és 1 kisfiú.
Függöny Faló az egyik fekete-cser kislány volt, aki nagyon aktív volt és hamar gazdit is fogott magának. A családi életről kaptunk egy kis kép montázst.


Boni (Abony Adus) első gazdis napjai
Abony család 2016. április 23-án érkezett a Füzesabonyi Állatvédő Egyesülettől Állatotthonunkba. A picik ahányan voltak annyifélék, ebből a családból Abony Adus aki most már Boni névre hallgat küldött egy kis hírmorzsát.Kihagyhatatlan képek a CIKKBEN ! ! !

Emlékeztek Noémire? Így képről nem-- ugrik be? Semmi baj! Nem is csodálom, hiszen Noémi apró, alig 8-10 hetes volt amikor tavaly nyáron a gondozásunkba került. Szó szerint minden csontja ripityára volt törve. Sosem derült ki, hogy bántalmazták, vagy egyéb módon sérült meg. A mi CsodaBoda dokink összelegózta és a BolondTöröttKutyás ideiglenes befogadónk, Nanda magához vette.
Az előzmények elolvashatóak ITT!
Nanda pedig, ebbe az ideiglenes befogadásba nagyon csúnyán belebukott (... tényleg, végül Nanda sütött buktát)
Ma pedig Noncsi 1 éves születésnapját ünneplik:
"Ma vagyok 1 éves. Vagy tegnap voltam, vagy épp holnap leszek, a pontos dátumot lehet, hogy tudja valaki, de elképzelhető, hogy senki nem várta a világra jöttömet. De én itt vagyok, bár az életem első két hónapja nem úgy alakult, ahogy kellett volna, de én áttörtem magamat a boldog életbe. Bevallom, nem szó szerint kellett volna, de hát így történt…......
2 hónaposan elütöttek. Vagy megtapostak. Ki tudja, én csak azt tudom, hogy fájt. Nagyon fájt. Két mellső lábamon vonszoltam magamat az úton, ami azt hittem, a halálba fog vezetni. De nem így lett. Összeszedtek, s én visszahisztiztem magam az Életbe!
Na jó, kellett hozzá egy zöldköpenyes is, aki megműtötte ripityára tört csontjaimat, de ehhez igenis én is hozzájárultam, ugyanis nagyon akartam élni. Szerencsére egy „bolond törött kutyás lány” magához vett, ahol végighisztizhettem a ketrecnyugalmat. Annyira ki akartam jönni, hogy 3 hét alatt összeforrasztottam a törött csontjaimat, s megmutattam, hogy igenis, újra tudok ám én 4 lábon járni, így kiszabadulhattam az apró kennelből. Igaziból ezt a napot is nevezhetnénk szülinapomnak, mert az igazi élet itt kezdődött!
Azóta van egy hatalmas saját falkám. Tudjátok milyen nehéz őket állandóan edzésben tartani, fegyelmezni, s mindig mosolyt csalni a falkavezér arcára? De én ezzel is megbirkózok, mert úgy gondolom, nem véletlenül jöttem e világra, igenis komoly feladatot bíztak rám.
Ezért is igyekszem minden újságot kiolvasni, minden levelet kibontani, a feladataim közé tartozik a macskaalom tisztogatása, a rendetlen gazdi cipőinek "megfelelő" helyre (szerk.megj.: az ágyra) hurcolása, a zoknik össze-, akarom mondani szétválogatása, Capri cica napi megnyomorgatása, a macskák reggeli (hajnali) megfuttatása és mindig, de mindig én vagyok az ügyeletes mókamester! grin hangulatjel
Az élet szép! Köszönöm Noé!

Mi köszönjük Nanda, és nem csak Őt, hanem a sok cicát, kutyát, segítséget, azt, hogy vagy nekünk!

2016. március 31-én az Állatvédőrség hatósági segítséggel Soltvadkerten egy kutyaszaporító telep felszámolásakor 34 kutyából, 15 rossz állapotú kis csöppség került gondozásunkba, akik közül Kalibra már gazdis lett és Ő jelentkezett be.

Sziasztok,

Csatolt fotók alapján láthatjátok, hogy Kalibra családtag lett nálunk. jól bírja a kocsikázást, kirándulást. Mindegy neki mit csinálunk csak a közelünkben legyen. Most már kezd a szeme is rosszul állni - lehet, hogy túl van szeretve.... De napközben még dolgozom és a lányok iskolába vannak csendben van, szobatiszta és belakta az egész lakást. Mindenkinek szeret az ágyába befeküdni és az összes ülőgarnitúrát is a magáénak gondolja.


Keno 2016. februárjában az óbecsei menhelyről került a gondozásunkba. Egy sikeres daganat eltávolítása és egy kis várakozás után a Mi kedves emberimádó kutyusunk álma májusban teljesült, gazdihoz költözött. Róla kaptunk híreket.


Kedves NOÉ!
Nagyon örültünk, hogy Kenó péntek este megérkezett hozzánk. :) Még csak két és fél napja lakik itt, de már nagyon otthon érzi magát. :) Nagyon nyugodt, jókat alszik, jókat játszik. Nagyon nagy öröm, hogy itt van. :)

Csatolva küldök egy montázst róla.

Üdvözlettel:
Diaz-Liha Dóra
Sárospataki

Burki a NOÉ Állatotthon fekete báránya

Pimpa és Polka kutyánk CSODÁJA!

Ada és a srácok két keréken

A civakodó Gekkok.

Tipegő három lábon tipeg tovább

Tia hírek!!!

Terence Hill varjú fióka láb műtétje

NOÉs Ezmiez?

Káposzta vendégszerepel


Elveszett volt NOÉ-s védencünk-Keressük!

KUTYANAGYMOSÁSRA FEL!

Ismét a püspökladányi menhelyen segítettünkMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában