Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2016.02.01-02.29.
2016.03.06.

Ez a (w)ebnapló egy kicsit másképp kezdődik, mint általában. Bátran állíthatjuk, hogy ez a február a magyar állatvédelemben, de talán az egész magyar történelemben egy nagyon fontos hónap. Február 20-án 120 állatvédő szervezet és nagyjából 9.000 állatszerető, állattisztelő magánember történelmet írt! Együtt, egy közös ügyért vonultunk utcára ...

Várakozással telve várjuk a jogalkotók reakcióját a demonstráción benyújtott törvényjavaslatunkra, mely a Büntető törvénykönyv állatkínzással kapcsolatos büntetési tételei szigorítására vonatkozik!

Ebben a hónapban sajnos lényegesen kevesebb kutya ment gazdához, mint ahány rászoruló érkezett. Azért néhány boldog friss gazdis fotót most is tudunk mutatni!A hónap egyértelmű legCSODÁsabb gazdisodása Nyanya :)
Az egymillió éves, félszemű, süket és vak bejgli Nyanyánk. Tavaly nyáron találták borzasztó állapotban a véncsontot. Óriási sérve volt, a szőre, a szemei, a fogai borzasztó állapotban voltak. Se chip, se gazdi ... :(
Nyanyus állapota és öreg kora ellenére túl élt és gond nélkül felépült a hatalmas sérvműtétjéből, majd szintén "könnyedén" abszolválta a szemgolyó eltávolító műtétet. Az elmúlt hónapokban teljesen beépült a NOÉ gyengélkedő részlegébe. Ugyan öregesen, vakon és szinte teljesen süketen, de maga által alakított napirend és szertartások szerint élte az életét. Mi pedig egészen biztosak voltunk benne, hogy Nyanya már itt marad velünk.

De néhány napja csörgött a telefonunk és egy kedves női hang iránta és csak is iránta érdeklődött. És eljött a mi vén csontunkért.Ahogy ültünk az irodában és intéztük a hivatalos formaságokat, Ő ölében az öreg, kicsit megszeppent kutyával és azt súgta a fülébe: "tudod milyen régóta kereslek Téged?" Le sem tudom írni azt a boldogságot amit nekünk ez a néhány szó jelent.
Nyanya mától GAZDIS kutya, mert eljött érte egy Angyal, aki CSAK Őt kereste, akit nem érdekel a kora, az állapota, hogy valószínűleg már nem fognak 10 évet együtt élni! Köszönjük! Köszönjük! Köszönjük! És nagyon-nagyon várjuk a híreket!

Egy gondolat: fogadjatok örökbe idős kutyát és beköltözik a házatokba, az életetekbe, a szívetekbe a boldogság! Én már többször kipróbáltam - garantáltan működik!

Februárban sajnos mindössze 16 kutyusunk gazdisodott - talán a tél van ilyen rossz hatással az örökbefogadási kedvre? A rászorulók száma viszont télen sem csökken, sőt - így ebben a hónapban 27 kutyus került a gondozásunkba.
többen közölük csak jött és ment, hála a chipnek, az aktív eredeti gazda keresésünknek, 4 kutyus is az eredeti családjába mehetett haza.

Megérezett a gondozásunkba Zelma babánk 4 tesója. A kislányok pont ugyanannyira szépek, édesek, kedves és puhák, mint Zelmus. :)
Ismét érkeztek az óbecsei menhelyről kutyusok. Mindegyik szép, okos, különleges!

Spájk


Crni


Elisha


Keno


Beni


Nagyon szomorú történet Dolce kutyusunké, aki 7 apróságnak adott életet. Sajnos olyan rossz állapotban volt, hogy sem megszülni, sem nevelni nem tudta az apróságokat. A 7 bébiből sajnos mindössze 2 kölyköt sikerült megmentenünk.Az életben maradt piciket kézzel, tápszerrel neveljük. Dolce pedig erősödik. Sajnos ők már soha nem lehetnek egy család.

Kapacitás talált kutyaként került a gondozásunkba, sajnos eredeti gazdája nem került elő, így újat keresünk a számára!A törökszentmiklósi Befogad-Lak Állatvédő Alapítványtól került a gondozásunkba Mór, ez a gyönyörű, fekete növendék kan kutya. Igaz, hogy még az élete elején van, alig 5 hónapos, de már megtapasztalta a sötét oldalt. Törökszentmiklóson kóborolt hetekig, a nyakába belenőtt egy madzag, ettől egy nagyon csúnya, mély és elfertőződött nyílt seb keletkezett rajta.Ő Tia, egy bűbáj édes fajtatiszta rottweiler szuka kutyus.
Bejelentés alapján mentek ellenőrzésre az Állatmentő Sereg önkéntesei. Teljesen megdöbbentette a látvány, ami fogadta őket. Tia alig 2 méteres láncon, ház nélkül a saját vizeletében és fekáliájában toporgott. Annyira sovány, hogy arra nincsenek szavak, két óriási, gyerekfej nagyságú daganat csüng a mellkasán és a hasán. Szőre elhanyagolt, bűzös, sárral és ürülékkel szennyezett. Azonnal rendőrt hívtak, ahol az eljáró rendőröknek nem volt kérdés, hogy mit kell tenniük...
Tia lánca belevágott a nyakába és a tulajdonosa csak erővágóval tudta levágni a kutyáról, mert egyáltalán nem volt elengedési lehetőség, soha, soha, soha nem szabadulhatott 2 méteres börtönéből... :(Természetesen azonnal orvoshoz került, ahol kiderült, hogy az óriás daganatainak a tüdejében nincsenek áttétek és a szívféreg tesztje is negatív lett!
Így érkezett a NOÉ Állatotthon gondozásába, ahol teljes kivizsgáláson esik át. Az egyik daganat biztosan és valószínűleg a másik is emlőből kiinduló tumor, melyek hosszú idő alatt nőttek ekkorára. Kórosan sovány, senyves állapotban van. Azonnal teljes vérlabor vizsgálatot kértünk, hogy kontrollálni tudjuk az éhezés milyen hatással lett a belső szerveire.
Az egyik mellső lábára sántít, ennek tüneti kezelése megkezdődött, majd ha kicsit összeszedte magát, akkor tudunk a végére járni ennek a problémának. A nyakán a lánc okozta sérüléseket ellátták, reméljük ezzel nem lesz probléma.

Viktor meghalt, betegen, gazdátlanul, többször elhagyva, egy menhely senki kutyájaként ...

Eredetileg a 2000-es évek elején került a gondozásunkba. Az akkor fiatal, gyönyörű, impozáns kutya. 2003-ban örökbefogadták és mi azt hittük, hogy innentől minden rendben lesz vele. De 10 év múlva, megöregedve, már nem annyira szépen és impozánsan egyszerűen visszahozták, mint valami divatból kiment ruhát. Értetlenül álltunk és nem hittük el, nem hittük el, hgy valaki 10 év után hogyan tud megválni valakitől, akit addig állítólag szeretett. Viktor teljesen összetört. Próbáltuk ót mindenkinek ajánlani, de senkinek nem kellett a nyugdíjas korú, nagytestű kutya. Szegény nem tehetett mást, belenyugodott, beletört, beleöregedett az új helyzetbe. Jó kutya volt, nem követelt, nem erőszakoskodott, élt és talán remélt.

Az utolsó 3 évét velünk élte, a NOÉ Állatotthon volt az otthona. És most itt lett rosszul. Az utóbbi heteket, napokat kórházban töltötte, reménykedtünk, reménykedtünk, hogy igen csak éltes kora ellenére talán még segíthetünk, de most eljött az idő. Eljött az idő a búcsúzásra és nekünk nagyon fáj. De mi nem számítunk, csak az számít, hogy Neki már semmi sem fáj, sem a lelke, sem a teste.


Ég veled Viktor, mi szerettünk és soha-soha el nem hagytunk volna ... Odaát a Szivárványhídon túl, a NOÉ égi falkájában újra gyönyörű szép és impozáns kutya vagy!Térjünk át vidámabb témákra!

Zelmácska hírek! :)
Igen, jól látjátok, hogy nem látjátok ... mármint a műtéti heget. A következő történt ugyanis. Kicsi Zelmát pénteken a terv szerint előkészítették nagy ortopédiai műtétre. Őt bekanülálták, leborotválták, elaltatták. A mi CsodaBoda dokink pedig felkészült, átöltözött, maszkot húzott. De gondolt egyét és még az utolsó pillanatban az alvó kutyát átforgatta, átmozgatta, meghúzta és megnyomta - kihasználva alvó és így fájdalommentes állapotát. És ekkor olyan dolgot tett, amit tapasztalatunk szerint nagyon kevés sebész tett volna meg a műtőasztalon. Leállította a folyamatot, nem műtötte meg Zelmát. Helyette hosszú tűkkel, mélyen, a sérült területekre közvetlenül gyulladáscsökkentőt injekciózott. Úgy érzete, hogy elhamarkodott lépés lenne széttrancsírozni, szétvágni, szétfurkálni szegény kicsi csontjait anélkül, hogy ezt a lehetőséget nem próbálná meg. Zelma minden nap neurológia vizsgálaton esik keresztül, hogy folyamatában megfigyeljék a gyógyszerek által esetlegesen kiváltott hatást a fájdalmaira, a reflexeire, illetve az egész mozgására.Tudjátok ezért is hívjuk Őt CSODABoda dokinak és ezért is ajánljuk tiszta szívből Dr. Boda Attilát és csapatát a Délpesti Állatgyógyászati Központot. És igen, ez itt most tényleg a reklám helye!

Tehát Zelma jövőjével kapcsolatban a héten még sok minden kiderül, melyről természetesen Titeket is tájékoztatunk! Köszönjük a drukkokat és a tájékoztatást. Zelmácska története hamarosan folytatódik és nem csak az Őt érintő közvetlen egészségügyi hírekkel, de meglepetésünk van vele kapcsolatban más fronton is. Most csak annyit előzetesen, hogy a testvérkéi, akik még ott maradtak, ahol Zelmát elgázolta az autó és ahol nem kapott orvosi segítséget, is megmenekültek...

Ivica kutyusunk a szemetek láttára vált egy rettegő szőrpamacsból, magabiztos gazdis kutyává. Ezt a fotót kaptuk a kislányról :)Manyi kutyusunkat, aki egy óriás sérvvel érkezett a gondozásunkba mindenki ismeri. Nos, itt van Manyi, akinek igen csak barna a szeme és köszöni szépen jól van! Édes kis bejglink eddig probléma nélkül gyógyul, a hatalmas vágás rajta nagyon szépen gyógyul. Boldogság, hogy eddig semmilyen komplikáció nem zavart be. Minden nappal egyre nagyobb az esélye egy boldog, egészséges, hosszú életre.
Hálásan köszönjük Angyalok a rengeteg támogatást, amit Manyikánk gyógyulásra gyújtottatok nekünk. Úgy tűnik Manyi és a kis szervezete él a lehetőséggel.

Manyi, barna a szeme :) 2016.02.01.

Kértétek, itt van :) A múltkor rövid volt, most hosszabb :)Itt van Manyi, akinek igen csak barna a szeme és köszöni szépen jól van! <3 Édes kis bejglink eddig probléma nélkül gyógyul, a hatalmas vágás rajta nagyon szépen gyógyul. Boldogság, hogy eddig semmilyen komplikáció nem zavart be. Minden nappal egyre nagyobb az esélye egy boldog, egészséges, hosszú életre.Hálásan köszönjük Angyalok a rengeteg támogatást, amit Manyikánk gyógyulásra gyújtottatok nekünk. Úgy tűnik Manyi és a kis szervezete él a lehetőséggel.Annak aki lemaradt az előzményekről, csak néhány szóban: Manyi egy hatalmas, földig lógó sérvvel került a gondozásunkba. Mint megtudtuk, korábbi életében láncon tartották és nagyon sokszor bántalmazták, rugdosták. Ugyan ebből a szörnyű életből kimentették, de az orvosa "tanácsára" - nem érdemes megműteni, mert úgysem élné túl és ez nem fáj neki, már megszokta - így kellett élnie, a fájdalmakkal és az óriási göbbel a lábai között,melybe a hasüregéből az összes belső szerve kicsúszott.Előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/videos/vb.154601814438/10153910301639439/?type=2&theaterHamarosan itt az adóbevallás ideje, kérjük, gondoljatok ránk és kis védenceinkre!Személyei jövedelemadód 1%-val, most Te is segíthetsz, hogy minél több rászoruló kaphasson még egy esélyt!Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítványadószám: 18169696-1-42Személyi jövedelemadód felajánlásának módjáról részletek, illetve letölthető felajánló nyilatkozat: http://noeadoegyszazalek.hu/Ha Te is úgy gondolod, hogy adód mindkét 1%-val az állatvédelmet, az állatokat szeretnéd támogatni, akkor arra kérünk rendelkezz alábbiak szerint.Civil szervezeteknek felajánlható adó 1%:Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítványadószám: 18169696-1-42(www.noeallatotthon.hu)Egyházaknak adható adó 1%:Magyraországi Krisna-tudatú Hívők Közösségetechnikai szám: 0389(www.krisna.hu)Közös rendelkezői nyilatkozatunk letölthető innen:http://www.noeallatotthon.hu/gallery/pics4/midi/fot_2.pngAmennyiben adóbevallásodat már elküldted, ne aggódj, pótolhatod rendelkezésedet, ha a kitöltött rendelkezői nyilatkozatot adóazonosító jeleddel ellátott borítékban május 20.-ig postai úton eljuttatod az illetékes adóhatósághoz.Ha félsz, hogy elfelejted, leadhatod nálunk is a NOÉ Állatotthonban, vagy a rendezvényeinken és mi elpostázzuk!Azzal is segítesz, ha ezt a filmet és ezeket információkat megosztod!Hálásan köszönjük támogatásodat, 1.000 védencünk nevében is!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2016. február 4.


A közelmúltban nyílt meg egy professzionális vizsgálati központ a VetScan Kisállat Diagnosztika, ahol kisállatoknak tudnak MR vizsgálatot végezni. A támogatásukkal már 4 védencünk jutott kedvezményesen ehhez az igen drága, de rendkívül informatív és bizonyos betegségek esetében elengedhetetlen vizsgálathoz.
Köszönjük!
Külön öröm és bizalom, hogy a vizsgálatokat és az altatást végző orvosok, Dr. Kerekes Zoltán és Dr. Liptovszky Mátyás már rég óta a NOÉ Állatotthon állatainak orvosai. Így biztosan tudjuk, hogy kis betegeink az Ő kezükben a legjobb és legbiztonságosabb helyen vannak.
A videóban kicsi Zelma kutyusunk és Kocsonya malac vizsgálatát láthatjátok :)Újra itt az adóbevallás ideje.Személyei jövedelemadód 1%-val, most Te is segíthetsz, hogy minél több rászoruló kaphasson még egy esélyt!
Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
adószám: 18169696-1-42

Ha Te is úgy gondolod, hogy adód mindkét 1%-val az állatvédelmet, az állatokat szeretnéd támogatni, akkor arra kérünk rendelkezz alábbiak szerint.

Civil szervezeteknek felajánlható adó 1%:
Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
adószám: 18169696-1-42
(www.noeallatotthon.hu)

Egyházaknak adható adó 1%:
Magyraországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
technikai szám: 0389
(www.krisna.hu)

Közös rendelkezői nyilatkozatunk letölthető innen:
http://www.noeallatotthon.hu/gallery/pics4/midi/fot_2.png

Minderről bővebben: http://noeadoegyszazalek.hu/

Amennyiben adóbevallásodat már elküldted, ne aggódj, pótolhatod rendelkezésedet, ha a kitöltött rendelkezői nyilatkozatot adóazonosító jeleddel ellátott borítékban május 20.-ig postai úton eljuttatod az illetékes adóhatósághoz.
Ha félsz, hogy elfelejted, leadhatod nálunk is a NOÉ Állatotthonban, vagy a rendezvényeinken és mi elpostázzuk!Azzal is segítesz, ha ezt a képet és ezeket információkat megosztod!

Hálásan köszönjük támogatásodat!

Egy kis édesség, ahogy szoktuk :) Ezúttal Dolce két életben maradt babájáról egy rövid kis videó.

Kedd esti édesség! Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok láthatóak a videóban és azonnali olvadásveszély! Hanggal a legveszélyesebb! Dolce kölykei 3 hetesek és már játszanak. Mit játszanak, komoly bunyózás van már itt kérem szépen! ❤ Ha pedig eldurvulna a helyzet, akkor valamelyik pótmama, vagy pótpapa - itt éppen Aladár ❤ - kedvesen beavatkozik. (előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/pb.154601814438.-2207520000.1456213722./10153943874704439/?type=3&theater)Most, hogy megérkeztek babák fogacskái és a súlyuk fejenként 1 kilogrammal több,mint az induláskor, nagyjából egy hét múlva lassan - óvatosan megpróbáljuk elkezdeni száraz eledelre is átállítani őket. Ehhez szeretnénk kérni Tőletek ROYAL CANIN MEDIUM STARTER MOTHER&BABYDOG száraztápot. Tapasztaltunk szerint a tápszerrel nevelt kölyköket ezzel a legbiztonságosabb átállítani szilárd táplálékra. Sajnos nem olcsó, mert egy 4kg-os ára 5.600 Ft körül van, a 12 kg-os ára 13.000 Ft. És ismerve a kicsik étvágyát, a követező hetekben nagy felhasználókká fogunk válni! ❤❤❤Továbbra is nagyon nagy szükségünk van leteríthető kutyapelenkára, vagy betegalátétre. Naponta 6-8 darab fogy alattuk.Az adományokat nagy köszönettel fogadjuk a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút u. vége) illetve adományátvételi pontjainkon:- GARMIN szaküzletben (1132 Budapest, Visegrádi utca 80/a /Tutaj és Visegrádi utca sarok/ Nyitva tartás: hétköznaponként: 9:00 - 17:00)- Happy Pet állateledel és felszerelés szaküzlet (1173 Budapest, Aranylúd utca 44. /a Pesti úti Tesco mellett a Madárdombon/)Nyitva tartás: hétfő: 12-18, kedd - csütörtök: 10-18, péntek: 10-17, szombat: 9-12)Nagyon köszönjük a pénzbeli adományokat is, szükségünk lesz rá!Támogathatod Őket virtuális örökbefogadással Dolce adatalapján keresztül ITT: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=3198Közvetlen bankkártyás adományozással:http://adhat.hu/niok/online-donation/163662Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777Külföldről történő utaláshoz:IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000SWIFT (BIC): OTPV-HU-HBOTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.EURO számlánk: 11763103-13106883Külföldről történő utaláshoz:IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000SWIFT (BIC): OTPVHUHBOTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.PayPal utalással: info@noeallatotthon.huA megjegyzés rovatba kérjük beírni, Dolce és babái!Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.Hálásan Köszönjük!Dolce, a mamájuk, aki egy hihetetlen kedves, aranyos és együttműködő kutyus sajnos csak nagyon lassan erősödik. Hiába az óvatos táplálás, egy vissza-visszatérő hasmenés lassítja a folyamatot. Reméljük, hogy ez nem egy végleges állapot és a súlya lasső gyarapodásával a belső szervei, a gyomra és bélrendszere is regenerálódni tud majd. Köszönjük a sok pozitív energiát a támogatásotokat!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2016. február 23.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában