Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Közérdekű közlemény!
2016.03.01.Egyre több helyen olvasható, látható a hír, hogy a február 20-i példátlan összefogásunknak nincs eredménye, hiszen a parlament elutasította a Büntető Törvénykönyvhöz benyújtott módosító javaslatot.

A pesszimizmus alapja egy tavaly októberi cikk, melyben arról írnak, hogy az MSZP Btk-módosító javaslat kidolgozását tervezi. Ezt a javaslatukat a párt részéről január 26-án be is nyújtották, azonban a parlament nem tárgyalta. Fontos tudnotok, hogy az állatkínzásokkal kapcsolatban több párt és civil szervezet mozdult meg, és javaslataikban eltérő módosítási javaslatokat így eltérő büntetési tételeket fogalmaztak meg. Ezeknek a benyújtott javaslatokat az értékelése és elfogadása vagy elutasítása mind külön utat jár be a jogalkotó részéről, nem szabad összemosni egyiket sem a többivel.

A "mi" javaslatunk mely 120 állatvédő szervezet és csoport összefogásával, és a demonstráción résztvevő 8.000 állatbarát támogatásával született meg és került benyújtásra február 20-án, pártoktól és politikától független, az állatok érdekeit szem előtt tartó beadvány.
A törvénymódosító javaslatunk egy olyan megoldást tartalmaz, amely a jelenleginél súlyosabb büntetés kiszabását teszi lehetővé és összességében igazodik a Büntető Törvénykönyv egészének szerkezetéhez és ahhoz a fejezethez is, melyben az állatkínzás jelenleg található.

Mi a benyújtott módosító indítványunkkal egy reális alapokon álló, a jelenleginél magasabb büntetési tételek kiszabására alkalmas módosítást nyújtottunk be, mely jár a maga útján, a kapott tájékoztatás alapján rövidesen a parlament elé tárgyalásra kerül, ezzel kapcsolatos részletekről Völner Pál igazságügyminiszter helyettes sajtótájékoztatót tartott.

A tájékoztatón kifejtette, hogy a minisztérium egyeztetést kezdeményez az állatvédőkkel a jelenlegi szabályozásról, eljárás rendről és a jövőbeli esetleges változásokról. Örömmel várjuk!

Köszönjük a benyújtott javaslat érdekében tett példátlan összefogást, dolgozzunk együtt a jövőben is!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában