Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Boldog szülinapot, MiniMenhely-projekt!
2006.05.16.

Május 6-án újabb évfordulót ünnepelhettünk: 2 éves lett MiniMenhely-programunk!
Akik most tévedtek honlapunkra, bizonyára nem értik, mi is az a MiniMenhely-részleg, miért van erre szükség és egyáltalán, miért is mini a Mini?


A MiniMenhely-projekt alapítványunk máig legnagyobb és legsikeresebb programja, ami 2004 tavaszán jött létre. Tulajdonképpen egy rehabilitációs programról van szó, ami azért jött létre, hogy szervezetten végezhesse sintértelepeken halálra ítélt állatok mentését, gyógykezelését, rehabilitációját és örökbe adását - egy szóval, hogy még egy esélyt nyújtson azoknak az állatoknak, akikre a biztos halál várna. Ilyen kezdeményezés Magyarországon még nem volt, így itt volt az ideje, hogy valaki felvállalja ezt a nagyon nehéz és fájdalmas, de szép feladatot.
A program annyira sikeresnek bizonyult, hogy az eredeti célkitűzés mellett egyre több közvetlen életveszélyben lévő, megkínzott állatot is fogadhat a MiniMenhely-részleg. Az elmúlt két évben volt olyan kutyánk, akit a saját gazdája főbe lőtt, volt olyan, akinek sörösüveggel verték szét a fejét, úgy, hogy megsüketült és részben megvakult, sőt, volt olyan is, akit vidéki sintérek vertek félholtra - és még sorolhatnánk a szomorú eseteket, akikben egy a közös: hogy sikerült megmentenünk őket!
A MiniMenhely-részleget 100%-ban önkéntes munkával építettük fel - sárban-fagyban-napsütésben; elhordtuk a szemetet, kiástuk a kennelek helyét, betonoztunk, festettünk, kutyaházakat készítettünk - és néhány hónap alatt elkészült a 10 kenneles kis részleg, ami azóta tizenkettőre bővült.
Ma már több, mint háromszáz hányatott sorsú kutya megmentésével és gazdihoz adásával büszkélkedhet ez a programunk, ami két év alatt rendkívüli teljesítmény, pláne, ha belegondolunk, hogy milyen nehéz feladat ezeknek az ebeknek a rehabilitálása és gyógykezelése. Mivel itt az esélytelenek kapnak mégegy esélyt, ezért rengeteg az idős, beteg, sérült állatunk, akiket különösen nehéz örökbe adni.
Minden nehézség ellenére, önkénteseinknek hála, fantasztikus eredményeket értünk el; aki bármelyik szombati nyílt napunkra kilátogat, az láthatja, mennyi lelkes segítőnk foglalkozik a kutyusokkal és milyen remek kis csapat állt itt össze, hogy a hányatott sorsú négylábúakat újra emberközelbe hozza.
Ezúton kívánunk tehát Boldog Születésnapot a MiniMenhely-programnak és köszönjük az erőfeszítéseit minden kedves, lelkes önkéntesünknek - hiszen nélkülük erre a több száz állatra sötét jövő várt volna; hála nekik azonban mégegy esélyt kaptak!


Ilyenek voltunk két évvel ezelőtt:
És ilyenek vagyunk ma! A 2 éves évfordulón persze pompás lakomával vártuk a látogatókat.

És feldíszítettük a menhelyet.Rengeteg fiatal érkezett a jeles napon, hogy kutyusainkkal foglalkozhasson.

Egyik kis látogatónk, Kinga ezzel a gyönyörű, saját készítésű marcipán kutyussal lepett meg minket!

Rá is került az egyik tortára!

A tortából persze kutyusainknak is jutott....

És persze minden ebnek jutott bőven a szeretgetésből és a sétából!

Boldog Szülinapot, MiniMenhely-projekt!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában